„Šiais metais suplanuota paleisti balistinių raketų „Bulava“ salvę“, – sakė Šiaurės laivyno vadas admirolas Nikolajus Jevmenevas.

Jis taip pat priminė, kad praeitais metais tarpžemyninių balistinių raketų bandomieji paleidimai buvo atlikti iš atominių povandeninių laivų „Jurij Dolgorukij“ ir „Briansk“.

„Mūsų povandeninių laivų įgulos toliau tobulina kovinius įgūdžius, įsisavina naujus plaukiojimo rajonus, taip pat po ledu Arktyje“, – pažymėjo N. Jevmenevas.

Kaip nurodo Rusijos žiniasklaida, „Bulava“ gali nuskrieti daugiau kaip 8 tūkst. kilometrų ir nešti iki 10 branduolinių kovinių galvučių. Kariškiai teigia, kad ši raketa gali įveikti bet kurią šiuolaikinę priešraketinės gynybos sistemą.

Šiomis raketomis apginkluoti naujausi Rusijos „Borej“ klasės strateginiai povandeniniai raketnešiai. Šiuo metu Rusija turi keturis tokius povandeninius laivus, iš kurių trys yra priimti į ginkluotę, ir statosi dar penkis. Jie turėtų palaipsniui pakeisti senesnius Sovietų Sąjungoje pastatus povandeninius laivus.