„Koh Phangan saloje įvyko daug pirmų kartų, naujų pažinčių. Pirmą kartą įrašinėju laidą su tavimi džiunglėse“, – pasakodama apie dabartinę savo kelionę pokalbį pradėjo atlikėja. Tiesa, ji išdavė, jog Tailandą įsimylėjo dar paauglystėje, o dabar ir savo širdies draugui sakė, jog tai yra šalis, kurią tiesiog būtina aplankyti. Čia atkeliavusi iš karto po savo koncertų ji sutiko žmones, aprodžiusius jai visas gerąsias salos puses.

Tačiau, nepaisant visų šių patirčių, ypatingu įvykiu tapo sumanymas nusiskusti galvą. „Ši sala yra labai įvairiapusė, bet tai yra įkvėpimų sala. Negalvojau gyvenime, kad būsiu blondė. Taip savo gyvenimą ir dėlioju. Visada laukiu mūzų, kad jos nutūptų man ant peties ir įkvėptų kažkokiem žygdarbiam. Esu labai spontaniška. Kai mamai nusiunčiau nuotrauką, ji paklausė, ar čia nuotrauka prieš infarktą (juokiasi). Anksčiau ir pati būčiau taip sureagavusi, bet dabar pasakiau jai, kad tai tėra plaukai“, – atviravo ji ZIP FM.

Tačiau ji neslepia, kad šis jos poelgis turi ir visai kitą potekstę. Tai – nenutrūkstamos kelionės į save rezultatas. Išvažiavusi vos tik kilus suirutei po M.A.M.A. apdovanojimų ji norėjo atsipūsti ir atgauti jėgas. „Išvažiavau kilus suirutei po M.A.M.A. apdovanojimų, kur ir vėl mane smerkė, kad kažką pasakiau, pasireiškiau. Aš esu vis tik laisvas žmogus. Tai yra mano kūnas. Esu protinga, turiu galvą ant pečių, todėl galiu ją ir nusiskusti. Tai yra mažas protestas prieš norą mus uždaryti į narvą kaip asmenybes ir piliečius“, – tęsė ji.

Bėgdama ir keliaudama Jazzu sako besistengianti viską pamatyti iš šono. M. Šmitui pasiteiravus, kiek trunka šios kelionės į save, pašnekovė sakė, jog tai gali trukti neribotą laiko tarpą. „Kažkam tai gali būti staigus atsivertimas, o kitiems tai bus paieškos, kurios trunka visą gyvenimą. Taip ir man“. Patirtys jai yra reikalingos ir kaip muzikantei, ir kaip kūrėjai. Ji suprato, koks yra gražus ir įspūdingas pasaulis, nes yra galybė patirčių. „Kažkas eina piligrimų keliais, kažkas tiesiog keliauja, o man reikia visko, nes noriu viską patirti. Kažkokios situacijos į gyvenimą ateina ir parodo, kas tau tinka, o kas ne. Klausausi savo vidinio balso ir galiu pasakyti, kad visiems seniai aišku, kad man yra būtina muzika. Man reikalingos pačios kelionės <...>.

Kaip gera kas kartą iš naujo pasiilgti nacionalinių patiekalų, šeimos, šuniuko, studijos. Pasiilgstu savo Lietuvos, nes čia yra mano namai ir gera keliauti ir sakyti, kad esu lietuvė. Kuo toliau važiuoji, tuo labiau supranti, kad Lietuva ir yra pasaulio dalis ir pasaulis. Nereikia numenkinti savęs. Mes esame pasaulio dalis“.

Nors visas jos pasaulio supratimas ir didžiausi gyvenimo tikslai yra susiję su muzika, palaikymą ji jaučia kai šalia yra jos mylimasis Donatas. Justė neslepia, kad pasirodyti savo dueto atsisveikinimo koncertuose buvo sunku, nes tuo metu jis buvo išvykęs į Filipinus.

„Tai buvo sukrėtimas visiems gerbėjams. Žmonėms atrodė kitaip. Visko iki galo neatskleidėme ir galbūt neatskleisime. Kai griūna draugystė, atsiranda žmonių, kurie tave pozicionuoja ne taip, kokia esi iš tiesų. Neberandi vietos ten, kur visada buvo tavo namai, toje muzikoje, su tuo žmogumi.

Labai sunku. Emociškai man buvo sunku išgyventi tas arenas. Jei tai būtų euforija, tai būtų vien euforija, o dabar tave daužo nuo pragaro iki rojaus. Tai buvo apgalvotas pasirinkimas. Link to eini visą gyvenimą ir baisu kai nežinai, kaip bus toliau“.

J. Arlauskaitė sako supratusi, kad atėjo laikas išeiti iš savo komforto zonos, antraip nebeprogresuos tiek kaip muzikantė, tiek kaip asmenybė. „Kartais reikia daryti skaudžius pasirinkimus ir vieną tokių aš padariau“, – sako ji.

Tačiau keičiasi ne tik pati atlikėja. Ji grįžta prie savo šaknų – klasikos ir džiazo. Ir nors buvo laikas, kai svajojo tapti techno karaliene, šiandien ji nuo šios muzikos jaučiasi pavargusi. „Pradėjau kitaip girdėti muziką. Man tai yra gražu arba negražu. Suprantama arba ne. Einu link tikrosos pop muzikos. Tai bus pozityvu. Nebebūsiu baladžių karalienė, kokia mane įsivaizduoja. Duosiu geros pasaulietiškos muzikos“, – su šypsena pasakojo ji.

Radijo interviu metu scenos diva vadinama atlikėja sakė, kad jos klausytojai pažįsta jos dalelę, bet visas paveikslas, kuriame ji yra vaizduojama kaip lyrinių dainų atlikėja, nėra iki galo teisingas.

„Esu normali pankė ir moku pozityviai žvelgti į daugybę dalykų, bet esu ir žmogus, todėl turėjau labai daug skaudžių išgyvenimų. Anksčiau kurdavau muziką prisišaukdama žmones, kurie man atnešdavo patirtis, kurias išgyvendavau skaudžiai. Trenkdavau save į kampą, išdaužydavau. Buvau didžiulė savidestrukcininkė. Per tai ir rašydavau dainas.

Vėliau mano pasaulėžiūra keitėsi, pradėjau ieškoti atsakymų, kodėl esu tokia. Man prasidėjo panikos priepuoliai, kažkokios nesąmonės. Ieškojau, kaip iš to išeiti, save parodyti. Galiausiai supratau, kad reikia tiesiog palaukti. Anksčiau labai bijojau pasenti. Dabar to nebijau. Patirtis, nors ir lyrinė, liūdna, atnešė daug džiaugsmo, kurio nereikėjo ieškoti. Kai išeina tamsa, ateina šviesa. Tai natūralus dėsnis“.

Pradėjusi visus šiuos savo gyvenimo pokyčius ir drąsiai priėmusi iššūkius Jazzu vis dar pripažįsta, jog bijo artėjančio trisdešimtojo gimtadienio. Tačiau drąsiai priimti ir tai jai padeda mylimas žmogus. „Bijau šio skaičiaus, nors sutikus Donatą bijau mažiau. Vis dėlto matau save mama ir ramybę savyje. Noriu atsiduoti visoms prasmėms žmogui, kurį myliu, kurį man davė gyvenimas ir su kuriuo mes turėjome saloje vestuvių repeticiją. Labai noriu nebūti viena. Sunku gyvenime likti vienam. Mezgu kojines ir kelius link altoriaus ir Filipinų“, – juokėsi dainininkė.

Repetuojant vestuves saloje taip pat neapsieita be kuriozų. Nors poros draugai viską papuošė ryškiaspalvėmis gėlėmis ir laukė budistų vienuolių palaiminimo kartu su įsimylėjėliais, šis dingo. Išėjęs medituoti vienuolis poros taip ir nepalaimino, tačiau Jazzu tai nesutrikdė.

Ji įsitikinusi, kad negavus palaiminimo nereikia manyti, kad nesi palaimintas. Svarbiausia, jos nuomone, yra tai, kaip viską priimame ir ką sako artimi žmonės svarbiu metu. „Pati galiu pakeisti savo likimą čia ir dabar. Mūsų laisvė yra mylėti ir gyventi čia ir dabar“, – baigdama pokalbį saloje sakė bene garsiausia mūsų šalies šių dienų dainų autorė ir dainininkė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (300)