Laikraščio teigimu, JAV prezidentas svarsto, kas galėtų pakeisti H. R. McMasterį, bet nenori skubėti, kad išvengtų jo pažeminimo ir siekdamas užtikrinti sklandų pareigų perdavimą - kad jį pakeisiantis asmuo jau būtų paruoštas.

Tuo tarpu Baltųjų rūmų atstovė Sarah'a Sanders teigė, kad Nacionalinėje saugumo taryboje (NSC) nėra jokių pakeitimų.

„Ką tik kalbėjau su @POTUS (angl. President of the United States, JAV prezidentas) ir H. R. McMasteriu, priešingai pranešimams, juos sieja geri darbiniai santykiai ir NSC nėra jokių pakeitimų“, - tviteryje rašė S. Sanders.

Nors, kaip pranešama, D. Trumpas nori išvengti H. R. McMasterio pažeminimo, prezidentui tai, rodos, nebuvo itin svarbu prieš kelias dienas atleidžiant JAV valstybės sekretorių Rexą Tillersoną.

Apie R. Tillersono atleidimą D. Trumpas paskelbė tviteryje ir, prieš paskelbiant apie atleidimą, nesikalbėjo su buvusiu sekretoriumi, jam nebuvo pateikta atleidimo priežastis.

R. Tillersonas atleistas praėjus mažiau nei dviem savaitėms po patarėjo ekonomikos klausimais Gary'o Cohno atsistatydinimo. Jis iš pareigų pasitraukė priešindamasis prezidento D. Trumpo sprendimui apmuitinti plieną, aliuminį ir europietiškus automobilius.