Jau ir gerokai anksčiau girdėti Enriko planai keisti pavardę pagaliau virto realybe, - praneša LNK žinios. E. Daktaras nuo šiol yra Enrikas Doktor.

Nustatyta, kad Enrikas Doktor, būdamas įmonės direktoriumi, nemokėjo mokesčių. Taigi, naujoji pavardė negelbėjo. Teismas jam skyrė 1400 eurų baudą dėl nemokėtų mokesčių.

Pats E. Doktor teismo sprendimo išklausyti neatvyko.

„Nesvarbu, ar žmogus teistas, ar neteistas, visi asmenys turi teisę kreiptis dėl pavardės pakeitimo. 2008 metais buvo panaikinta nuostata, kad teistas žmogus negali keisti pavardės. Nėra jokio tikslo. Turime gyventojų registrą, taip pat Vidaus reikalų ministerija turi savo duomenų bazes, visi duomenys yra kaupiami. Pavardės pakeitimo procedūra trunka iki dviejų mėnesių, arba žiūrint, kokią priežastį keičiant pavardę pasirenka. Tai gali trukti ir iki 20 darbo dienų“, - apie pavardės keitimo galimybes komentavo Vilniaus civilinės metrikacijos skyriaus vedėja Ilona Jurgutienė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (372)