Jeigu nuspręsite savo namams suteikti šviežią veidą,natūralu, kad jums kils klausimas, kokios interjero dizaino mados vyraus šiais 2018 metais?

Taigi, žemiau pateikiama TOP 10 tendencijų, kurios dominuos namų interjeruose, o jūs galite išsirinkti ir pritaikyti labiausiai patikusias savo būste.

1. Sodrios spalvos

Populiarieji balsvi ir pilkšvi atspalviai traukiasi iš namų interjerų ir užleidžia vietą vis labiau populiarėjantiems sodriems atspalviams. Jie dominuoja tiek ant namų sienų, tiek ir balduose. Violetinė, tamsiai mėlyna, smaragdinė žalia – drąsūs sprendimai, kurie patiks spalvingą gyvenimą mėgstantiems būstų šeimininkams.

Interjero tendencijos

2. Prabangūs tamsios medienos paviršiai

Su trenksmu grįžta retro stiliaus subtili prabanga, atsinešdama sodriai tamsius medienos atspalvius. Riešutmedžio baldų paviršiai su auksiniais, variniais, juodais ar marmuriniais akcentais suteikia įmantrumo ir nesenstančios klasikos.

Interjero tendencijos

3. Pasaulinių tendencijų įtaka

Įvairių kultūrų įtaka namų interjero tendencijose yra labai stipri, nes dizaineriai nuolat semiasi įkvėpimo iš egzotiškųjų kraštų: Tolimųjų Rytų šalių, Maroko, Afrikos ir pan. Interjero elementuose dominuoja žemiški molio tonai, terakotos ir ochros atspalviai. Vyrauja etniniai raštai ir natūralios medžiagos.

Interjero tendencijos

4. Įvairialypė tekstūra

Tekstūra šiais metais yra tikra karalienė interjero dizaine! Ji tampa svarbiu aspektu kuriant interjero elementus. Ratanas plačiai naudojamas baldų gamyboje, Macrame pynimai ir aplikacinės detalės taikomos tekstilėje. Įvairialypė tekstūra namuose įneša malonaus netikėtumo ir žaismingumo, tad jos tikrai gailėti neverta.

Interjero tendencijos

5. Tropiniai raštai

Tropikų mada, įsiveržusi į namus praeitą sezoną, ir toliau lieka viena iš karščiausių interjero tendencijų. Monsteros lapai, gaivalingieji palminiai augalai tiesiog užvaldė namų erdves įnešdami daug gyvybingumo ir egzotikos. Žali lapų atspalviai puikiai dera su šiuo metu madingomis sodrių spalvų sienomis.

Interjero tendencijos

6. Metalo akcentai

Iki šiol interjeruose stiprias pozicijas turėjusius varį ir rausvai geltoną metalą keičia žalvaris. Šis atspalvis yra pats įmantriausias ir organiškiausias visoje metalų paletėje. Žalvariniai baldai ir juo dekoruoti veidrodžiai bei kiti aksesuarai prideda subtilios prabangos bet kuriai erdvei. O švelni rožinė ir smaragdinė geltona puikiai rezonuoja su šio atspalvio metalo spindesiu.

Žalvarį galima miksuoti su kitomis medžiagomis, o šiuo metu geidžiamiausia kombinacija yra su marmuru.

Interjero tendencijos

7. Ananasų manija

Jau kuris laikas namus okupavusi ananasų motyvų manija tęsiasi ir toliau. Dabar kiekvienai namų erdvei, pradedant svetaine ir baigiant vonios kambariu, galima rasti tinkančių „ananasinių aksesuarų“. Jie gali būti ir praktiški, kaip šepetėlių indelis ar padėkliukas, ir nelabai – tiesiog ananaso figūrėlė. Tad ateinantį šiltąjį sezoną šis vaisius yra must have visuose namuose.

Interjero tendencijos

8. Marmuras

Šiais metais iki šiol populiarųjį baltąjį marmurą bando keisti žaliasis. Iš jo gaminami ne tik padėkliukai, laikrodžiai, vazos, bet jis taikomas ir dekoruojant patalynę, tapetus ar kitus interjero elementus.

Interjero tendencijos

9. Kutai

Kol kas kutai interjere naudojami nuosaikiai, bet neabejojama, kad greitu metu jie taps didele tendencija. Jeigu norite būti madų priešakyje, nedvejodami galite rinktis kutais dekoruotas lempas, sienų papuošalus ar net veidrodžius.

Interjero tendencijos

10. „Terrazzo“ mada

Bene naujausia interjero tendencija yra „terrazzo“, arba lietuviškai vadinamo mozaikinio betono, atgimimas. Ši medžiaga, plačiai naudota septintajame dešimtmetyje, tampa madinga vėl. Ankščiau ja buvo klojamos grindys, o dabar „terrazzo“ raštą taiko tiek tapetuose, tiek plytelėse, tiek įvairiose namų interjero detalėse.

Interjero tendencijos

Daugiau interjero idėjų rasite tinklaraštyje „Homy Ideas“.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)