Teismas pranešė, kad N. G. buvo teisiamas už tai, kad būdamas statutiniu valstybės tarnautoju, atlikdamas ikiteisminį tyrimą, turėdamas iš anksto suplanuotą tikslą savo naudai gauti kyšį, sąmoningai kelis kartus tariamai apklausai į savo darbo kabinetą kvietė asmenį, tačiau šiam atvykus jokių procesinių veiksmų neatliko, o pokalbių metu minėtą asmenį provokavo duoti 500 eurų kyšį už tai, kad šiam nebūtų pranešta apie įtarimą ir ikiteisminis tyrimas būtų nutrauktas.

2017 m. kovo mėn. savo darbo vietoje kaltinamasis šią sumą iš tuomet jau teisėsaugos užduotį vykdžiusio nukentėjusiojo priėmė.

Nors kaltinamasis neigė reikalavęs kyšio, jo kaltė padarius inkriminuojamą nusikalstamą veiką yra įrodyta nukentėjusiojo ir liudytojų parodymais, kitais byloje esančiais įrodymais.

Teismas nustatė, kad N. G. apklausiamam asmeniui teigė galįs renkamus įrodymus sudėlioti palankiai, nepateikti visų aplinkybių prokurorui ir taip nulemti palankų sprendimą. Šie N. G. veiksmai, anot teismo, prieštaravo ne tik pareigybinėje instrukcijoje išvardintiems reikalavimams, bet ir baudžiamojo proceso įstatymuose reglamentuojamoms ikiteisminio tyrimo pareigūno pareigoms.

Skirdamas bausmę kaltinamajam teismas atsižvelgė į padarytos nusikalstamos veikos pobūdį, pavojingumo laipsnį, sunkumą, kyšio vertę, į tai, kad veiką N. G. padarė būdamas pareigūnu, savo veiksmais diskredituodamas policijos prestižą ir įvaizdį, padarytos veiklos pasekmėmis padarydamas moralinę žalą nukentėjusiajam ir didelę žalą valstybės interesams.

Kaltinamojo atsakomybę sunkinančių ir lengvinančių aplinkybių teismas nenustatė. Atsižvelgęs į tai, kad N. G. nusikalstamą veiką padarė pirmą kartą, anksčiau neteistas, ankstesnėje ir dabartinėje darbovietėse charakterizuojamas teigiamai, į tai, kad nusikalstamais veiksmais reali žala niekam nebuvo padaryta, teismas skyrė kaltinamajam su laisvės atėmimu nesusijusią bausmę, t. y. 158 MGL (5950,28 eurų) baudą, ir uždraudė 3 metus dirbti valstybės tarnyboje.

Be to, kaltinamasis nuosprendžiu įpareigotas nukentėjusiajam atlyginti 500 eurų neturtinę žalą.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui per Kauno apygardos teismą.