Oro bendrovės „Southwest Airlines“ 3562-ojo reiso lėktuvas pakilo iš Arizonos miesto Finikso sekmadienio vakarą ir skrido į Dalaso Lav Fildo oro uostą Teksase. Praėjus valandai įgula užuodė neįprastą kvapą piloto kabinoje, rašoma bendrovės pareiškime.

Pasak keleivių, iš ventiliacijos angų sklido karštas oras, o netrukus įgula liepė pasiruošti avariniam nusileidimui.

„Artimiesiems išsiunčiau keletą žinučių, kurių tikrai niekam nepalinkėčiau siųsti“, – sakė keleivis Brandonas Coxas.

Anot jo, teko šokti nuo lėktuvo sparno, iš maždaug pusantro metro aukščio.

„Labai stipriai trenkiausi į žemę. Mane tiesiog pribloškė, kad man teko tiesiog nušokti nuo lėktuvo sparno“, – sakė jis.

Jis įkėlė į socialinį tinklą „Twitter“ vaizdo įrašą, kur matyti žmonės, paliekantys lėktuvą išskleistomis avarinėmis čiuožynėmis per kitus išėjimus. Taip pat girdėti įgulos nario šauksmas: „Tuoj pat pasitraukite nuo lėktuvo!“

VIDEO: Passengers evacuate PHX-DALLAS Southwest Airlines flight after emergency landing in Albuquerque. First responders shout to drop phones and get away from the plane. pic.twitter.com/Cr4cbKRe3i
— Sam Sweeney (@SweeneyABC) March 12, 2018

Dar vieną keleivį Davidą Flecką nustebino, kad prie išėjimo, esančio virš lėktuvo sparno, nebuvo avarinio nusileidimo įrenginio.

„Išėjęs pagalvojau, kad čia kažkas ne taip. Buvo tamsu, šalta, lijo lietus. Buvo sunku susikaupti. Pagalvojau: „Ar iš tikrųjų teks šokti žemyn?“ – įspūdžiais dalinosi jis.

SCARY: Some passengers on board a #Dallas bound Southwest Airlines flight forced to jump off wings after plane makes emergency landing in New Mexico. Details @FOX4 5:30pm pic.twitter.com/w05sBA8smQ
— Alex Boyér (@AlexBoyerFox4) March 12, 2018

Albukerkio priešgaisrinė tarnyba pranešė, kad du žmonės buvo nuvežti į ligonines. Kol kas neaišku, kiek rimti jų patirti sužalojimai.

Vienas lėktuvu skridęs Dalaso policijos pareigūnas parašė, kad skrydžio palydovai „puikiai atliko darbą“.

„Southwest Airlines“ atstovai sakė, kad keleiviai bus persodinti į kitą lėktuvą, skrisiantį į Dalasą.

Avarinį nusileidimą atlikęs orlaivis, anot bendrovės, liks Albukerkyje, kur jį apžiūrės mechanikai.