Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) DELFI informavo, kad jau artimiausiu metu šalies gyventojams Elektroninio deklaravimo sistemoje (deklaravimas.vmi.lt) planuojama pateikti suformuotas preliminariąsias gyventojų pajamų mokesčio deklaracijas.

Deklaracijas reikės pateikti iki gegužės 2 d.

Šiemet VMI gyventojams yra numačiusi parengti 1,8 mln. preliminariųjų deklaracijų, iš kurių 1,3 mln. tereikės tik patvirtinti vienu mygtuko paspaudimu – VMI į jas planuojama sukelti visus reikiamus duomenis.

Pajamų deklaracijas kasmet privalo pateikti gyventojai, kurie praėjusiais metais vykdė individualią veiklą ar gavo pajamų, nuo kurių būtina sumokėti mokesčius, individualių įmonių, ūkinių bendrijų, mažųjų bendrijų savininkai, ar gyventojai, kuriems, buvo pritaikytas per didelis neapmokestinamasis pajamų dydis ir dėl to privalu sumokėti dalį gyventojų pajamų mokesčio arba susigrąžinti šį mokestį.

Lengvatomis gali pasinaudoti asmenys, kurie praėjusiais metais mokėjo įmokas už iki 2008 m. gruodžio 31 d. paimtą būsto kreditą, už sumokėtas gyvybės draudimo įmokas, III pakopos pensijų fondų įmokas ar pirmas studijas aukštojoje mokykloje.

„Mokesčių administratorius kiekvienais metais stengiasi, jog deklaravimo procesas taptų paprastesnis: daugiau duomenų būtų perkelta į preliminariąsias deklaracijas ir vis didesnei mokesčių mokėtojų daliai beliktų tik jas pateikti. Žinoma, labiausiai galimybės pateikti deklaraciją laukia tie gyventojai, kurie gali pasinaudoti GPM lengvatomis ir susigrąžinti gyventojų pajamų mokesčio permoką“, – komentavo VMI Mokestinių prievolių departamento direktorė Stasė Aliukonytė Šnirienė.

Praėjusiais metais teiktose 2016 m. pajamų deklaracijose 731 tūkst. gyventojų deklaravo 95,5 mln. Eur mokesčio permokos, 318 tūkst. gyventojų deklaravo 128,5 mln. Eur mokėtino į biudžetą GPM.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (150)