Nuo 2014 metų Stambulo klubui vadovaujantis M. Gherardini praėjusį penktadienį stebėjo savo komandos pasirodymą Kaune, o po mačo bendraudamas su tinklalapiu Krepšinis.lt dalinosi savo mintimis apie „Žalgirio“ sezoną. Lietuvių meile krepšiniui besižavintis italas pokalbio metu ne kartą išskyrė aukštą žalgiriečių krepšinio intelektą.

„Tai, kad „Žalgiris“ šiuo metu Eurolygoje yra ketvirtoje pozicijoje – ne atsitiktinumas. Kai reguliariojo sezono pabaigoje esi taip aukštai, tai kažką reiškia. „Žalgiris“ nuolat auga, nežinau, kas šio klubo laukia ateityje, bet jau dabar galime sakyti, kad sezonas yra fantastiškas.

Visą sezoną „Žalgiris“ yra labai nuoseklus. Nors komandoje nėra superžvaigždžių, ji turi daug gerų žaidėjų. Akivaizdu, kad šie žaidėjai gerai supranta, ką jiems reikia daryti. Visų žalgiriečių krepšinio intelektas yra aukščiau vidutinio Eurolygos žaidėjo lygio. Tai yra didelė „Žalgirio“ stiprybė.

Savo stiprybėmis pasinaudojantis „Žalgiris“ žaidžia labai protingai. Todėl komandai sekasi ir todėl jos žaidimą yra taip smagu stebėti. Malonus akiai žaidimas – didžiausias komplimentas, kurio gali sulaukti krepšinio komanda. „Žalgiris“ yra vertas šio ir dar daugybės komplimentų“, – dėstė M. Gherardini.

Man patinka, kaip Kauno komanda yra vystoma metai iš metų. Gerbiu tai, ką atlieka mano draugas Paulius Motiejūnas. Kiekvienais metais „Žalgiris“ suburia konkurencingą ekipą ir sugeba tai derinti su jaunų žaidėjų ugdymu. Šie žaidėjai vėliau susilaukia milžiniško kitų klubų dėmesio.
Maurizio Gherardini

Trečiąją vietą turnyrinėje Eurolygos lentelėje užimanti „Fenerbahče“ ekipa Kaune ilgai atsiliko, bet rungtynių pabaigoje sugebėjo išplėšti pergalę 85:78.

M. Gherardini teigė, kad dėl šio pralaimėjimo „Žalgirio“ fanai neturėtų nusiminti, nes jų palaikoma komanda pademonstravo labai gerą žaidimą.

„Mums „Žalgirį“ įveikti pavyko tik todėl, nes nuvarginome jų žaidėjus. „Fenerbahče“ dėl finansinių galimybių turi ilgesnį suolelį, o tai leido perlaužti rungtynes jų pabaigoje. Nepaisant to, kauniečiai žaidė nuostabų krepšinį ir nelaimėjo tik dėl minimalių detalių paskutinėmis minutėmis“, – sakė italas.

Nuo 2014 metų Stambulo klubui vadovaujantis M. Gherardini praėjusį sezoną ne tik subūrė komandą, tapusia Eurolygos čempione, bet už savo nuopelnus buvo pripažintas ir geriausiu lygos vadovu. Tituluotas specialistas patikino, jog didelės pagarbos yra verti ir žmonės, vedantys į priekį „Žalgirį“.

„Man patinka, kaip Kauno komanda yra vystoma metai iš metų. Gerbiu tai, ką atlieka mano draugas Paulius Motiejūnas. Kiekvienais metais „Žalgiris“ suburia konkurencingą ekipą ir sugeba tai derinti su jaunų žaidėjų ugdymu. Šie žaidėjai vėliau susilaukia milžiniško kitų klubų dėmesio.

Šiemet fantastišką darbą atlieka Š. Jasikevičius. Tai, kaip dabar žaidžia „Žalgiris“, yra didelis trenerio nuopelnas. Sėkmė Kaune leido visai Europai suprasti, kad Š. Jasikevičius yra geriausias jaunas krepšinio treneris. Prieš save jis neabejotinai turi labai šviesią ateitį.

Nuostabų darbą „Žalgiris“ atlieka ir žaidėjų skautinge. Ši komanda prisivilioja aukšto lygio žaidėjus, į kuriuos dėmesio nepelnytai neatkreipia turtingesni klubai. Šie klubai nenori rizikuoti, o „Žalgiris“ rizikuoja, bet nuostabaus skautų darbo dėka ši rizika pasiteisina“, – dėstė M. Gherardini.

Maurizio Gherardini (kairėje) 2006-aisiais

Per savo karjerą M. Gherardini yra dirbęs tokiose ekipose kaip Toronto „Raptors“ ar Oklahomos „Thunder“.

Ryšį su Jonu Valančiūnu iki šiol palaikantis italas buvo vienas iš žmonių, kurių dėka lietuvis atsidūrė Toronte. Jau dešimtmetį M. Gherardini darbuojasi ir Kanados krepšinio federacijoje.

Šiemet fantastišką darbą atlieka Š. Jasikevičius. Tai, kaip dabar žaidžia „Žalgiris“, yra didelis trenerio nuopelnas. Sėkmė Kaune leido visai Europai suprasti, kad Š. Jasikevičius yra geriausias jaunas krepšinio treneris. Prieš save jis neabejotinai turi labai šviesią ateitį.
Maurizio Gherardini

Kanados krepšiniui vystytis padedančiam italui nebuvo sudėtinga atsakyti, kuris „Žalgirio“ žaidėjas jam yra arčiausiai širdies.

Nuo vaikystės Keviną Pangosą pažįstantis specialistas džiaugiasi lyderiu tapusio kanadiečio karjera Kaune bei linki „Žalgiriui“ išsaugoti 25-erių gynėją savo gretose.

„Aš palaikau artimus ryšius su Kevinu Pangosu, nes daug metų konsultuoju Kanados krepšinio federaciją. Kevinas yra Kanados krepšinio bendruomenės dalis, stebėjau jį nuo tada, kai jam dar buvo 14 metų. Mačiau, kaip jis augo, todėl dabar labai džiaugiuosi dėl Kevino sėkmės.

Kevinas yra nuostabus vaikis, jis labai atsidavęs krepšiniui. Šiemet jis žaidžia labai gerai. Įdomu yra tai, kad Kevinas vis dar labai jaunas, bet jis jau išsiskiria savo branda. Kevino krepšinio intelektas yra labai aukštas, todėl aikštelėje jis gali prisitaikyti prie labai įvairių situacijų.

Kai savo komandoje turi taip gerai žaidimą suprantantį krepšininką, gali stoti į kovą su bet kokiu varžovu. „Žalgiris“ turi pasistengti išsaugoti Keviną savo gretose, nes jis gali tapti svarbia komandos ateities detale. Kevinas – lyderis, turintis didelę širdį. Nors yra geraširdis, kartu jis yra ir kovotojas“, – kalbėjo M. Gherardini.

Galimybe pabendauti su M. Gherardini nuolat džiaugiasi ir pats K. Pangosas.

Už savo dabartinę sėkmę italui dėkingas žalgirietis tinklalapiui Krepšinis.lt teigė jog „Fenerbahče“ vadovas yra vienas labiausiai jį palaikančių žmonių.

„Kai buvau mažas vaikas sutikau jį, jis padėjo man priimant visus karjeros sprendimus. Visada jaučiau iš šio žmogaus išskirtinį, labai stiprų palaikymą. Maurizio daug ko mane išmokė, todėl visada yra labai malonu jį sutikti“, – sakė K. Pangosas.

„Žalgiris“ Eurolygos 26-ojo turo rungtynes žais vėlų ketvirtadienio vakarą Ispanijoje, su Vitorijos „Baskonia“ komanda.

Vietą ketvirtfinalyje jau užsitikrinusi „Fenerbahče“ komanda penktadienį namuose priims Maskvos CSKA krepšininkus.

Eurolygos turnyro lentelė po 25 turų
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)