Nelaimėlei sukrėstos smegenys, sumuštas kaklas ir galva.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Manoma, kad dėl visko kaltos apkalbos

Akmenės rajono policijos komisariato Veiklos skyriaus viršininkas Renatas Kenstavičius sako, kad ginčas tikriausiai įvyko dėl paaugliškų dalykų.

Smurtavę paaugliai, išskyrus nukentėjusiąją, jau apklausti. Išaiškėjo, kad smurtą išprovokavo, manoma, išplatintas telefono numeris.

Tikslesnių aplinkybių pareigūnas sako nežinąs.

„Žinot, kaip tarp jaunimo yra – apkalbos, kažkas telefoną paplatino. Naujojoje Akmenėje vieni kitus išsikvietė ir, netoli parko, sudavė smūgius“, – aiškina R. Kenstavičius.

Nusistebėjus, kad trys jaunuoliai mušė vieną merginą, pašnekovas sako, kad tai ne vienetinis atvejis – esą merginos mušasi lygiai taip, kaip ir vaikinai.

„Turbūt taip sprendžia savo problemas“, – sako pareigūnas.

Domisi vaiko teisės

Akmenės rajono savivaldybės Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja Rūta Žiedienė sako konkrečių konflikto priežasčių nežinanti. Pasak pašnekovės, nukentėjusi mergaitė vis dar ligoninėje, tačiau specialistai su ja jau kalbėjo.

Taip pat, tikina, šiandien socialiniai darbuotojai važiavo ir į įtariamos nepilnametės smurtautojos namus, kur kalbėjosi su tėvais.

Anot R. Žiedienės, tai nėra pirmas kartas, kada konfliktuoja šios nepilnametės, tačiau anksčiau iki muštynių, skyriaus žiniomis, nebuvo prieita.

Ji sako, kad iš mokyklos ar tėvų socialiniai darbuotojai negavo informacijos, kad nukentėjusi mergina patirtų patyčias.

„Mūsų funkcija yra stebėti, kas yra negerai šeimose, jeigu nepilnamečiai santykius sprendžia tokiais būdais, siūlyti pagalbą. Tai mes ir darome“, – aiškina R. Žiedienė.

Tiesa, ji tikina, kad smurtas yra nebūtinai tėvų problema – esą ir padoriose šeimose gali išaugti atžalos, kurios panašius konfliktus sprendžia kumščiais.

„Jeigu šeima yra kitokio sukirpimo, tada žiūrima, sprendžiama, ar reikia įrašyti į rizikos šeimų apskaitą, ar problemą spręsti kitais būdais“, – sako ji.

Mušasi neretai

R. Žiedienė sako, kad jaunimas kumščių pagalba santykius aiškinasi gana dažnai.

„Nepilnamečiai aišku, kad pasmurtauja – tai ten, tai ten. Tą parodo ir statistika, ir žiniasklaidos priemonės mirga“, – su apmaudu balse kalba skyriaus vedėja.