TV žiūrovų favorite tapo Ieva Zasimauskaitė, tačiau komisijos nariai daugiausiai savo balsų skyrė Jurgiui Brūzgai. Mažiausiai ir komisijos narių, ir TV žiūrovų balsų sulaukė Paula Valentaitė.

DELFI skaitytojų apklausoje favoritais tapo "The Roop". Mažiausiai skaitytojų palaikymo sulaukė Kotryna Juodzevičiūtė.

Galutinė rezultatų lentelė:

Bendri balai

Komisijos balsavimo rezultatai:

Komisijos balsai

Komisijos balsavimo rezultatai, paversti euroviziniais balais:

Komisijos balai

TV žiūrovų balsavimo rezultatai:

Žiūrovų balsai

TV žiūrovų balsavimo rezultatai, paversti euroviziniais balais:

Žiūrovų balai

Komisijoje šįkart – teatro režisierė Dalia Ibelhauptaitė, atlikėja Dovilė Filmanavičiūtė, Leonas Somovas, apžvalgininkas Ramūnas Zilnys, „Eurovizijoje“ atlikėjas Sasha Song, specialiame naujienų portalo DELFI konkurse tautos atstove išrinkta muzikos mokytoja Milda Adomaitienė, aktorius Vytautas Rumšas jaunesnysis.

Labas vakaras, Lietuva. Kaunui didelė garbė surengti šį konkursą ir palydėti atlikėją į „Euroviziją“. Gegužės mėnesį būkime visi aktyvūs, kad visi lietuviai iš visos Europos užpildytų visus internetinius debesis. Palaikykime juos. Mūsų užteks tų kelių milijonų, jeigu būsime vieningi.Laimėkime „Euroviziją“, - su TV žiūrovais ir į areną atvykusiais „Eurovizijos“ gerbėjais scenoje sveikinosi Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.


Pirmoji scenoje finalo metu pasirodė Monika Marija. Finale ji - su Ericos Jennings kurta daina „The truth“. Šį kūrinį nacionalinėje atrankoje turėjo atlikti pati E.Jennings, tačiau iš konkurso ji pasitraukė ir savo dainą perleido kitam atlikėjui. Kūrinį pasirinko Monika Marija.

R. Zilnys įsitikinęs, kad Monika Marija turi nuostabų balsą. Komisijos narys patikino šį vakarą sakysiantis atlikėjams tik komplimentus.

„Tavo momentas tęsis ilgai. Tu į šią sceną atėjai ilgam“, - kalbėjo jis.

D. Filmanavičiūtė stebėjosi, kad atlikėjai – tik 19 metų. „Jėgos tavyje yra daug, noriu tau už tai padėkoti. Merginos turi sekti tokiomis kaip tu“, - po pasirodymo komentavo D. Filmanavičiūtė.

V. Rumšas atlikėjai linkėjo sėkmės.

Po komisijos komplimentų Monika Marija scenoje susigraudino.

Monika Marija

Kotryna Juodzevičiūtė finale su daina „That girl“.

Tu man labai patinki. Tu graži mergaitė, turi hitą, Bruno Marso stiliaus. Jaunatviškas maksimalizmas eina iš tavęs. Turi šansą. Jeigu ir nepatektum – būk laiminga. Tu jau esi nugalėtoja“, - vertino komisijos narė M. Adomaitienėir pridūrė, kad jai labai patinka atlikėjos pritariantieji vokalistai.

Komplimentų Kotrynai negailėjo ir L. Somovas.

Po pirmosios transliacijos valandos eteryje parodyta tarpinė žiūrovų balsavimo lentelė. Tiesa, tuo metu scenoje pasirodę tebuvo tik du pirmieji atlikėjai. Daugiausiai žiūrovų balsų buvo sulaukusi Monika Marija (4621), mažiausiai – Paula (240). Tačiau nereikėtų pamiršti, kad Paula scenoje dar nebuvo pasirodžiusi.

Kotryna Juodzevičiūtė

Grupė „The Roop“ atliko dainą „Yes, I do“. Grupės narys Vaidotas Valiukevičius dar pusfinalių metu yra pasakojęs, kad ši daina jam – itin svarbi ir jautri, mat primena apie laiką, kai jis kentė depresiją.

V. Rumšui parirodė tai kaip puikus konceptualus pasirodymas. „Minimalizmas „Eurovizijoje“ išsiskirtų. Likite ir toliau tokie originalūs ir mininalūs“, - lakoniškai pasisakė komisijos narys.

D. Ibelhauptaitei atrodo, kad yra svarbus tikrumas, paprastumas, didelis tikėjimas savo žinute. Anot jos, visą tai turi „The Roop“.

Manau, kad labai daug žmonių nugyvena visą gyvenimą ir neatranda savęs. Daina yra labai suprantama, paprasta, tikra. Yra labai didelis šansas „Eurovizijoje“ būti aukštai su šia daina. Man labai patiko, kad jūsų choreografija buvo subtilesnė. Linkiu didelės sėkmės“, - kalbėjo D. Ibelhauptaitė.

D. Filmanavičiūtei atrodo, kad grupė scenoje transliuoja ramybės jausmą. Komisijos narė taip pat negailėjo pagyrų „The Roop“.

"The Roop"

Paula Valentaitė atrankoje dalyvauja su kūriniu „1 2 3“. Komisijos nariai atlikėjai taip pat išsakė pagyrų.

„Labai jaunatviška, veržli, emocinga. Viskas tavyje yra, ko reikia. Turi Dievo dovaną. Tu gali ir šokti, ir dainuoti. Ne visi tą sugeba. Yra buvę atvejų, kai jauni žmonės laimėjo „Euroviziją“. Sudėtinga pasakyti, ar koją pakištų jaunystė, ar ne. Man atrodo, kad nepakištų. Jeigu neišeitų išvažiuoti, tu nepergyvenk. Tavęs laukia ilgas, sudėtingas ir žiaurus darbas, jeigu ir toliau eisi šiuo keliu. Susitaikyk su tuo“, - M. Adomaitienė.

L. Somovui pritrūko energijos aranžuotėje. Jam norėtųsi instrumentinio pastiprinimo. „Reiktų atrasti aukso viduriuką tarp to, kas buvo ankstesniuse etapuose ir to, kas yra dabar. Vokaliai esi stipri. Dėl tavęs esu visiškai ramus“, - kalbėjo L. Somovas.

Po Paulos pasirodymo eteryje dar kartą parodyta tarpinė žiūrovų balsavimo lentelė. Į pirmąją vietą išsiveržė "The Roop", Paula kol kas - paskutinioji. Tačiau scenoje dar nepasirodė J. Brūzga ir I. Zasimauskaitė.

Tarpinė žiūrovų balsavimo lentelė

Paula Valentaitė

Jurgis Brūzga atliko kūrinį „4 Love“.

„Absoliučiai 10 balų scenografijai ir Nagliui, kuris yra komandoje. Kad ir kaip pasibaigtų vakaras, manau, kad prasidėjo įdomiausias tavo karjeros etapas. Manau, kad gimė naujas Jurgis Brūzga ir aš labai jį mėgstu“, - kalbėjo D. Filmanavičiūtė.

Man labai patinka, kad su daina jūs kuriate teatrą. Auksčiausios klasės profesionalumas. Aukščiausio lygio, išbaigčiausias šio vakaro darbas. Man patinka jūsų stilius, labai šiuolaikiška, patinka visuma. Daina yra energinga, sprogstanti, įsimintina. Aš balsuosiu už jus“, - atvira buvo D. Ibelhauptaitė.

Arena ne veltui ošė, nes pasirodymas puiku. Viskas yra aukščiausio lygio. Jurgi, jūs turite septynis „Taip“, - komplimentus J. Brūzgai žėrė V. Rumšas.

Jurgis Brūzga

Paskutinioji scenoje - Ieva Zasimauskaitė. Ji atliko lyrišką kūrinį „When We're Old“.

„Esi tikras perliukas, manau, kad tavęs laukia puiki ateitis. Tu labai tikra. Tu spindi gerumu ir to nesuvaidinsi. Nebijok išlįsti iš savo rėmų. Tu neįsivaizduoji, kokia telentinga esi. Labai tave myliu ir labai palaikau. Linkiu laimėti“, - kalbėjo Sasha Song.

„Ši baladė yra aukštasis pilotažas. Tu ją pilotuoji neblogai. Tu tikriausiai jau apgalvojai, kaip ją pateiksi Lisabonoje, kad ji nenublanktų tarp kitų. Nereikia verkti, džiaukimės tuo, ką turime“, - kalbėjo M. Adomaitienė.

Ieva Zasimauskaitė

Jau yra žinoma, kad Lietuvos atstovas Portugalijoje vyksiančiame tarptautiniame „Eurovizijos“ dainų konkurse pasirodys pirmajame pusfinalyje, gegužės 8-ą. Pusfinalyje Lietuvos atstovas bus vienas iš 18-os dalyvių. Didysis „Eurovizijos“ finalas vyks gegužės 12-ą.

Pasirodžius visiems šešiems finalininkams, eteryje dar kartą parodyti žiūrovų balsavimo rezultatai. Į Pirmąją vietą išsiveržė I. Zasimauskaitė, paskutinioji vis dar - Paula.

Tarpinė žiūrovų balsavimo lentelė

„Žalgirio“ arenos scenoje su Kovo 11-ajai skirtais kūriniais pasirodė „Skamp“, Raminta Naujanytė-Bjelle, Monique, „Original Copy“ ir „Thundertale“.

Praėjusiais metais „Eurovizijos“ pusfinalyje pasirodę Lietuvos atstovai „Fusedmarc“ savo eurovizinę kelionę tuo ir baigė. Atlikėjai į konkurso finalą nepateko.

Lietuva pirmą kartą į „Euroviziją“ savo atstovą išsiuntė 1994-aisiais. Tąsyk mūsų šaliai atstovavo Ovidijus Vyšniauskas.

Pirmadienio rytą Ieva viešėjo DELFI redakcijoje ir pasidalijo dar karštais įspūdžiais bei ateities planais:

Nacionalinės Eurovizijos“ finalas – DELFI nuotraukų galerijoje:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2166)