Šiemet žiemos parolimpiadoje ir vėl neišvysime Lietuvos atstovų – nei sportininkų, nei Lietuvos parolimpinio komiteto (LPOK) darbuotojų.

Mūsiškiai žiemos parolimpinėse žaidynėse dalyvavo tik kartą. 1994 m. Lilehameryje varžėsi slidininkai Saulius Leonavičius, kurio aukščiausia vieta – 14 tarp 18 dalyvių, ir Sigita Kriaučiūnienė, finišavusi aštunta iš aštuonių.

Pjongčange dėl 80 medalių komplektų šešiose sporto šakose iš viso kovos net 567-i atletai iš 48-ių pasaulio šalių ir Rusijos komanda po neutralia parolimpinių atletų vėliava.

Tai – didžiausia dalyvių skaičiumi žiemos parolimpiada istorijoje.

Pirmą kartą savo jėgas tokiame renginyje išbandys Gruzijos, Tadžikistano ir Šiaurės Korėjos sportininkai, turintys fizinę negalią.

Gausiausia – JAV delegacija, kurią sudarys 68-i parolimpiečiai.

Per iškilmingą atidarymo ceremoniją Tarptautinio parolimpinio komiteto prezidentas Andrew Parsonsas pareiškė, kad „parolimpinis sportas keičia ne tik gyvenimus, bet ir visą pasaulį“.

Tuo metu Pietų Korėjos prezidentas Moonas Jae-inas oficialiai atidarė žaidynes.

Iškėlus parolimpinę vėliavą ir uždegus ugnį minią džiugino K-pop dainos ir šokiai.

Žiemos parolimpinės žaidynės tęsis dešimt dienų – kovo 9-18 – Pietų Korėjoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)