Kokie kiti šios moters ritualai?

Kvėpavimas per skirtingas šnerves. Tai jogų kvėpavimo pratimas, kuriuo politikė pasidalijo savo memuaruose „What Happened“.

Pirmas žingsnis: teisinga poza

Patogiai atsisėskite, ištieskite nugarą. Kairę ranką nuleiskite, o dešinę pridėkite prie nosies – bevardį pirštą arba mažylį ant kairės šnervės, o nykštį uždėkite ant dešinės.

Antras žingsnis: užspauskite ir kvėpuokite

Atpalaiduokite akis, užspauskite dešinę šnervę ir įkvėpkite per kairiąją. Tada užspauskite abi šnerves ir kelioms sekundėms sulaikykite kvėpavimą. Paskui nykštį atleiskite ir iškvėpkite per dešinę šnervę, laikydami plaštaką priešais veidą.

Trečias žingsnis: kartokite atvirkščiai

Vėl įkvėpkite, tačiau šį kartą per dešinę šnervę. Toliau kartokite viską ta pačia seka, tik atvirkščiai.

Psichologė Belisa Vranich iš Niujorko aiškina, kad šio pratimo metu išlaisvinamas raminančiai veikiantis azoto monoksidas. Tai stimuliuoja smegenų nervą klajoklį, dėl ko sumažėja širdies susitraukimų dažnis ir tuo pačiu nerimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)