Prie traškių sparnelių labai tinka ne tik šviežios daržovės, bet ir mėlynojo sūrio padažas. Sparneliai nepavykti tiesiog negali, nes juos pagaminti itin paprasta.

4 porcijoms reikės:

  • 1,5 kg į 2 dalis supjaustytų vištienos sparnelių (be smailiosios sparnelio dalies)
  • 2 valg. š. kukurūzų krakmolo
  • 1 arb. š. smulkios druskos

Padažui:

  • 110 ml raudono aštraus skysto padažo
  • 60 g sviesto
  • 1 arb. š. rudojo cukraus
  • ¼ arb. š. druskos
Traškūs vištienos sparneliai

Gaminimas:

  1. Įkaitiname orkaitę iki 120 C.
  2. Gaminame padažą. Nedideliame puode ant vidutinės ugnies ištirpiname sviestą, supilame aštrų padažą, pagardiname cukrumi ir druska. Padažą išmaišome ir kaitiname, kol cukrus ištirpsta. Po to paliekame stovėti šiltai, kol kepa sparneliai.
  3. Sparnelius nuplauname, gerai nusausiname popieriniu rankšluosčiu.
  4. Sparnelių dalis sudedame į dubenį, užberiame kukurūzų krakmolo ir gerai išmaišome, kad visi sparneliai pasidengtų krakmolu.
  5. Ant kepimo skardos patiesiame kepimo popierių, patepame šlakeliu aliejaus. Išdėliojame sparnelių dalis, kad neliestų vienas kito. Kepimo skardą dedame į apatinę orkaitės lentyną. Kepame 30 min. Po to kepimo skardą perkeliame į vidurinę lentyną, orkaitės kaitrą padidiname iki 220 C ir kepame dar 35–45 min., kol sparneliai įgauną auksinę spalvą.
  6. Tada sparnelius išimame iš orkaitės, sudedame į vieną dubenį ir sumaišome su šiltu padažu.
  7. Iškart patiekiame.

Pastaba. Prie sparnelių labai tinka švieži morkų ir saliero stiebų gabalėliai.