Gauja įsiveržė į „Lidl“ parduotuvę Talagto rajone, pavogė iš jos seifą, o tuomet pradėjo siautėti nuvarytu ekskavatoriumi JCB, tvirtino airių policija.

Sekmadienį paaiškėjo, kad du iš devynių atakoje dalyvavusių gaujos narių – lietuviai, rašo airių žiniasklaida.

Septyni airiai ir du lietuviai sekmadienį stojo prieš Dublino teismą, rašo portalas dublinlive.ie. Vyrai buvo sulaikyti šeštadienio vakarą.

Airių spauda įvardijo įtariamuosius. 23-ejų Edgaras Česynas kaltinamas iš parduotuvės pavogęs prekių už 50 eurų. 2 metais jaunesnis Povilas Gneizevičius kaltinamas vogtų daiktų laikymu ir prekių vagyste už maždaug 60 eurų.

„Lidl“ darbuotojai per šį plėšimą nenukentėjo.

Airijos policija socialiniame tinkle „Twitter“ pranešė, kad buvo sulaikyti devyni asmenys.

Miesto tarybos narys Brianas Lawloras teigė, kad gauja įsiveržė į „Lidl“ parduotuvę maždaug 16 val. – tuo metu dėl blogų oro sąlygų ji buvo uždaryta.

„Jaunų vyrų gauja įsilaužė vidun, išplėšė ir išdaužė parduotuvę. Labai liūdna, kad parduotuvė buvo apiplėšta tuo metu, kai pagalbos tarnybos ir taip turi daug darbo“, - sakė jis.

„Plėšikai iš parduotuvės prisivogė įvairių alkoholinių gėrimų, o tada pradėjo ją daužyti, padarydami veikiausiai tūkstančius eurų žalos“.

„Pagalbos tarnybos ir policija šiandien dėl incidentų, susijusių su audra, buvo labai užimtos. Talagte ir kituose Pietų Dublino rajonuose buvo daug įstrigusių automobilių“.

Manoma, kad plėšikai įsiveržė į „Lidl“, ieškodami alkoholio, bet vėliau dar labiau įsisiautėjo, kai netoliese pavogė ekskavatorių JCB ir pradėjo juo griauti prekybos centro stogą.

Su vietos žiniasklaida bendravęs vienas liudininkas pasakojo: „Anksčiau šią dieną gerai žinomų nusikaltėlių gauja įsilaužė į „Lidl“ parduotuvę, o tada pavogė ekskavatorių JCB, kuris buvo naudojamas ledui valyti“.

„Jie pateko į parduotuvę, sudaužė nuosavybę ir pavogė seifą“.

Talagto tarybos narys Brendanas Ferronas pabrėžė, kad dėl blogų oro sąlygų apsauga nesugebėjo tinkamai reaguoti į šį siautėjimą.

„Šis rajonas yra visiškai užsnigtas, taigi apsaugai buvo tikras košmaras čia patekti ir suvaldyti šią situaciją“, - sakė jis.