Papildyta vaizdo įrašais ir pasenusia grafika, V. Putino kalba tarp Rusijos socialinių tinklų vartotojų sukėlė ironijos ir pasipiktinimo protrūkį, rašo themoscowtimes.com.

„Tiems, kas tingi skaityti, V. Putino pranešimo Federaliniam susirinkimui santrauka viename paveikslėlyje. Rusija 2024“.

„V. Putinas skaito metinį pranešimą Federaliniam susirinkimui. Dideliame ekrane į Ameriką lekia raketos. Pasigirsta audringos ovacijos. Šiaurės Korėja jau čia...“.

„Štai taip visai gerai“.

„Ką dabar pasakysi, Elonai Muskai?“

„Du būdai skristi į kosmosą“.

Vartotojas @didme išdėstė V. Putino rinkimų kampanijos pažadus:

„Sarmat“, branduoliniai varikliai, povandeniniai dronai, (hipersoninės raketos) „Kinžal“, „Avangard“, koviniai lazeriniai kompleksai, per 6 metus dvigubai sumažinti skurdo lygį ir galiausiai baigti kelio į Saratovą statybas“.

Tuo metu newsweek.com rašo, kad V. Putino kalba sujaudino Rusijos visuomenę, bet ne taip, kaip Kremlius tikėjosi.

„V. Putinas parodė raketą, kuri visus nužudys“, - po to, kai buvo pristatyta raketa „Sarmat“, rašė vienas vartotojas, tiesiogiai komentavęs metinį pranešimą. „V. Putinas parodė antrąją raketą, kuri tikrai visus pražudys“, - netrukus vėl pridūrė jis. „O, Dieve! V. Putinas parodė jau penktąją raketą“, - rašė jis po kelių minučių, kol Rusijos prezidentas tęsė savo pranešimą.

Kitas vartotojas futuristinį V. Putino ginkluotės pristatymą palygino su Ostino Pauerso priešininku, daktaru Blogiu, o dar kiti išvedė paraleles su „Žvaigždžių karų“ visata.

„Trumpai tariant, Rusijos strateginis tikslas artimiausiems šešeriems metams yra sukurti Mirties žvaigždę“, - rašė vienas „Twitter“ vartotojas, kai populiari Rusijos memų svetainė „Lentach“ pavaizdavo, kaip tai galėtų atrodyti.

Kiti pabrėžė, kad naujoji V. Putino ginkluotė labiau primena Imperijos žvaigždžių naikintuvus iš „Žvaigždžių karų“ visatos, nors grafika atsilieka net nuo pačių pirmųjų šios franšizės filmų, pažymėjo kitas vartotojas.

Rusai prastą vaizdą lygino su virtine senų vaizdo ir kompiuterinių žaidimų, pradedant nuo „Space Invaders“ ir baigiant „Starcraft“ bei MMORPG žaidimais iš ankstyvųjų 2000 metų. Prie pokštų prisijungė netgi opozicijos lyderis Aleksejus Navalnas, vieną iš vaizdų palyginęs su kompiuteriniu žaidimu „Red Alert“.

Rusijos skaitmeninių naujienų bendruomenė „TJournal“ surinko populiariausius memus, išjuokiančius V. Putino vaizdo įrašus. Tuo tarpu svetainėje „Pikabu“, kuri yra rusiškoji „Reddit“ versija, įsiplieskė aktyvi diskusija, kodėl V. Putinas savo vaizdo medžiagai panaudojo tokius prastus Žemės atvaizdus.

„Kokia planeta mums buvo parodyta?“ - bendruomenės klausė vienas vartotojas. Tuo metu humoristinės sąmokslo teorijos mėgino atsakyti į klausimą „Ko vyriausybė mums nepasako?“.