Praėjusią savaitę Londone vykusiame kasmetiniame Lietuvos prekybos rūmų Didžiojoje Britanijoje (angl. Lithuanian Chamber of Commerce in UK, LCCUK) susirinkime prezidentas išrinktas vienbalsiai, o kartu su juo darbą pradeda ir vice prezidentės Diana Skolaitė bei Vaida Filmanavičiūtė. Jos pakeitė vice prezidentę Dovilę Mockuvienę.

Naujajam prezidentui darbas su verslu nėra svetimas. Šiame sektoriuje A. Nikitinas dirba jau devynerius metus, tiek pat prisideda prie Komercijos rūmų Jungtinėje Karalystėje veiklos. Išrinktasis prezidentas į organizaciją, kuri greitu metu turėtų pakeisti statusą ir tapti visuomenine, atnešė naujų idėjų, pristatė viziją, kaip vyks darbas ateinančius metus, rašoma išplatintame pranešime spaudai.

„Pagrindinis mano siekis – įtraukti dar daugiau lietuvių bei užsienio kapitalo įmonių į organizacijos veiklą, plėsti ryšius, tarptautiškumą. Pritraukti naujų narių, pasiūlyti daugiau paslaugų verslininkams, pavyzdžiui, mokomuosius seminarus, susitikimus su verslo lyderiais, išvykas į regionus“, - sakė naujasis prezidentas A. Nikitinas.

Glaudesnis bendradarbiavimas su Lietuvos verslininkais, esančiais JK ir Lietuvoje

Komercijos atašė A. Nikitinas pabrėžė, kad svarbu gerinti ryšius su Lietuva. Lietuviai yra verslūs žmonės ir turi ne vieną sėkmės istoriją kuriomis reikia dalintis. Naujos valdybos planuose yra siekis pasiūlyti daugiau narystės galimybių lietuviškoms įmonėms. Pridėtinė vertė Lietuvai tai unikalūs ryšiai su lietuvišku verslu esančiu užsienyje. Čia reziduojantys verslininkai turėtų galimybę plėsti verslą arba jungtis į bendrus projektus. Atsirastų tampresnė komunikacija tarp gimtinės, JK, ir kitų užsienio valstybių.

Tęstiniai projektai ir tradiciniai renginiai

Lietuvos prekybos rūmų Didžiojoje Britanijoje vizitinė kortelė – tradiciniai renginiai pritraukiantys daugybę verslo bei politikos atstovų. Prezidentas patvirtino, kad tradicijų atsisakoma nebus ir tokie renginiai kaip Kalėdinis labdaros pokylis vykstantis „Savoy“ viešbutyje ar Golfo turnyrai vyks ir toliau.

Valdybos narė ir buvusi Komercijos rūmų viceprezidentė Dovilė Mockuvienė sako, kad šie du svarbiausi metiniai renginiai ne tik skirti kontaktams užmegzti, bet prisideda ir prie Lietuvos gerovės kūrimo.

„Per trejus mūsų su Aira ir Egonu Jakimavičiais kadencijos metus Kalėdinio labdaros renginio metu Lietuvai surinkta ir paaukota per 132 tūkst. eurų. Jaunimo linijai paaukoti 22 tūkst. eurų, Mamų unijai 67 tūkst. eurų, Vaikų ligoninės paramos fondui – 43 tūkst. eurų, - sakė D. Mockuvienė.

Organizacijos vienijančios daugiau kaip pusę šimto narių prezidentas A. Nikitinas akcentuoja, kad atsinaujinančioje organizacijoje yra laukiami visi - pradedantys verslą naujokai ir paprasti smulkieji verslininkai, ir jau solidžią patirtį turintys vadovai. Komercijos rūmai yra skaidri atvira erdvė ištiesianti pagalbos ranką kiekvienam ieškančiam galimybių tobulėti, megzti kontaktus ir plėsti įmonių tarptautiškumą.