Didžiulė sėkmė vasario 24-ąją aplankė toliausiai į šalies Rytus nutolusioje Newfoundland’o ir Labradoro provincijoje esančios naftos perdirbimo įmonės darbuotojus. Kolegos – 31 žmogus – susimetė po 5 dolerius ir dalyvavo Kanadoje organizuojamos loterijos žaidime.

Vienas iš jų vietos degalinėje nupirko bilietą ir jau netrukus turėjo 28 kartus skambinti bendradarbiams bei pranešti jiems apie tai, kad netrukus teks pasidalinti didįjį prizą – 60 milijonų Kanados dolerių (apie 38 mln. eurų).

„Kai kurie iš jų turėjo rinktis žodžius, nes nepatikėjo“, – įspūdžiais dalijosi vyras.

Kiekvienam loterijoje dalyvavusiam žmogui atiteks po maždaug 1,9 mln. Kanados dolerių (kiek daugiau nei 1 mln. eurų).

Trečiadienį loterijos organizatoriai laimingiesiems įteikė tai patvirtinantį čekį. 5 kompanijos darbuotojai iš karto pareiškė, kad išeina iš darbo, likusieji pažadėjo padėti užbaigti pradėtą projektą.

What a day. A life changing moment for this group from Newfoundland and Labrador. #Atlantic Win pic.twitter.com/PXMFyDSBNf
— Atlantic Lottery 19+ (@AL_Lottery) March 1, 2018

„Iki šiol mes kiekvieną dieną kėlėmės ir ėjome į darbą, turime čia puikią komandą, džiaugiamės savo darbu. Dabar tiesiog turėsime šiek tiek daugiau džiaugsmo“, – aiškino, kodėl grįš į darbą vienas iš laimingųjų Lee Hickey.

Tuo tarpu jo kolega Eugene’as Lewis’as buvo vienas iš pirmųjų, nusprendęs palikti darbą tą pačią dieną, kai sužinojo apie laimėjimą

„Tai reiškia laimingą mano gyvenimo pabaigą, o mano vaikai galės turėti tai, ko niekada negalėjau leisti sau“, – pasakojo vyras.

Įdomu tai, kad tarp laimėtojų netrūksta giminaičių: didžiuoju prizu dalijosi du broliai dvyniai, tėvas ir sūnus, vyras ir žmona. 8 laimingosios grupės nariai gyvena tame pačiame Avondale’o miestelyje, tys iš jų – netgi toje pačioje gatvėje. Nenuostabu, mat čia gyvena vos 600 žmonių.

Žmonės tikina, kad laimėtus pinigus skirs būsto paskolų padengimui, naujiems automobiliams, kelionėms ir kitiems tikslams.