Davidas Carradine`as

Filmų „Kill Bill“ („Nužudyti Bilą“) ir „Kung Fu“ žvaigždė 2009 metų birželio 4 dieną buvo rastas negyvas vieno Bankoko viešbučio kambaryje su kilpa ant kaklo.

Privačiai jo šeimos užsakyta autopsija nustatė, kad aktorius mirė dėl asfiksijos, bet padėtis, kurioje buvo rastas aktoriaus kūnas, leido atmesti savižudybės versiją. Bankoko policija teigė, kad vienos kambarinės aptiktas D. Carradine`o kūnas buvo rastas sėdėjimo padėtyje. Aplink jo kaklą buvo apvyniota virvė, pririšta prie sieninės spintos strypo.

Davidas Carradine’as

Marilyn Monroe

Staigi aktorės mirtis 1962 metais oficialiai buvo pripažinta savižudybe, kai ji paniro į komą, perdozavusi migdomųjų piliulių. Tačiau jos mirtį visuomet gaubė spėlionės.

Įtarimų ypač kėlė faktas, kad iš jos namų dingo daug daiktų. Tarp įvairių teorijų buvo minima žmogžudystė, kurią galėjo įvykdyti mafija, keršydama JAV prezidentui Johnui F. Kennedy ir jo broliui Robertui (su jais abiem M. Monroe turėjo romanus. Beje, jie taip pat buvo minimi tarp tikėtinų žmogžudystės užsakovų), taip pat atsitiktinis vaistų perdozavimas.

Natalie Wood

Aktorė Natalie Wood 1981 metais plaukiojo laivu prie Santa Katalinos salos su tuometiniu savo vyru Robertu Wagneriu ir Christopheriu Walkenu. R. Wagneris ir Ch. Walkenas susipyko, ir N. Wood nuėjo miegoti. Tuo metu buvo padaryta išvada, kad aktorė netyčia nuskendo, tačiau nuo to karto kilo daugybė klausimų, kas iš tikrųjų įvyko laive.

2011 metų lapkritį, nuo šio incidento praėjus beveik tiksliai 30 metų, Los Andželo apygardos Šerifo departamentas priėmė netikėtą sprendimą atnaujinti aktorės mirties bylą.

Aktorė Natalie Wood pozuoja laive, 1956 m.

Tupacas Shakuras, Biggie Smalls

Didžiausia paslaptis, susijusi su reperių Tupaco Shakuro ir Christopherio Wallace`o, dar vadinto Biggie Smalls ir Notorious B.I.G., nužudymais, yra klausimas, kaip tokio didžiulio dėmesio sulaukusios bylos liko neišspręstos?

T. Shakuras iš pravažiuojančio automobilio buvo nušautas 1996 metų rugsėjo 13-ąją Las Vegase. Jam buvo vos 25 metai.

Tupacas Shakuras

Ch. Wallace`as taip pat buvo 25-erių, kai 1997 metų kovo 9-ąją Los Andžele iš pravažiuojančio automobilio jį nušovė nežinomi asmenys.

Notorious B.I.G.

Anna Nicole Smith

Anna Nicole Smith buvo garsus amerikiečių modelis, aktorė ir televizijos žvaigždė. Pirmiausia ją išgarsino nuotraukos „Playboy“ ir 1993 metais ji buvo išrinkta Metų zuikute („Playmate of the Year“). Tačiau ji geriausiai prisimenama dėl paslaptingos savo mirties ir jos sukeltos žiniasklaidos dramos.

Pirmiausia itin keistas tapo jos elgesys jos realybės šou. Tačiau kai 2006 metais nuo perdozavimo mirė jos sūnus, A. N. Smith visiškai palūžo. Ji pati mirė po šešių mėnesių, sirgdama sunkia depresija ir apsvaigusi nuo panašaus vaistų kokteilio, kuris pražudė ir jos sūnų.

Iki šiol nežinoma, ar A. N. Smith pati atėmė sau gyvybę, ar mirtiną kokteilį jai įpiršo kažkas kitas.

Bruce Lee

1973 metų liepos 20 dieną Bruce`ui pradėjo skaudėti galvą ir jam buvo išrašyti vaistai, kurių sudėtyje buvo meprobramato ir aspirino. Išgėrus šių vaistų, jį ištiko koma ir atgaivinti aktoriaus jau nebepavyko.

Koronerio tyrimas nustatė, kad aktorių ištiko ūmi alerginė reakcija į vieną šio vaistų sudedamųjų dalių. Dėl šios reakcijos smegenyse pagausėjo cerebrospinalinio skysčio.

Jis mirė tą pačią dieną, sulaukęs 32 metų. Tačiau daugelį sąmokslo teoretikų ir gerbėjų neįtikino minėtas paaiškinimas, ir jie iki šiol tvirtina, kad B. Lee nužudė arba „Triads“ (kinų tarptautinė organizuota nusikaltėlių organizacija, įsikūrusi Honkonge), arba jį pražudė „Dim Mak“ („mirtinas smūgis“), kurį jis gavo nuo savo mokytojo dar tuomet, kai buvo Šaolino vienuolis.

Princesė Diana

Dianos mirtį nuo 1997 metų temdo daug klausimų: ar ji žuvo per autoavariją, bėgdama nuo agresyvių paparacų, ar tai karališkoji šeima surengė šią avariją, kad ji neištekėtų už musulmonų milijardieriaus Didi Al Fayedo ir nesusilauktų nuo jo kūdikio? Pasaulis niekada šito nesužinos, jei atnaujintas jos žūties tyrimas neatskleis įdomių šios tragedijos detalių.

Pagalbos telefonai:
Psichologinės pagalbos tarnyba Telefono numeris Darbo laikas
Jaunimo linija Budi savanoriai konsultantai 8 800 28888 I-VII, visą parą
Vaikų linija Budi savanoriai konsultantai, profesionalai 116 111 I-VII, 11:00 - 23:00
Linija Doverija (rusų kalba paaugliams ir jaunimui) Emocinę paramą teikia: savanoriai moksleiviai 8 800 77277 II–VI, 16.00 - 20.00
Pagalbos moterims linija Pagalbą teikia: savanoriai ir psichikos sveikatos profesionalai 8 800 66366 I-VII, visą parą
Vilties linija Pagalbą teikia: savanoriai ir psichikos sveikatos specialistai 116 123 I-VII, visą parą
Krizių įveikimo centras Konsultacijos teikiamos per Skype arba atvykus į Krizių įveikimo centrą (Antakalnio g. 97, Vilnius, http://www.krizesiveikimas.lt) 8 640 51555 I-V 16.00–20.00, VI 12.00–16.00
Skambučius į visas linijas apmoka SADM iš Valstybės biudžeto lėšų.
„Sidabrinė linija“ – draugystės pokalbiai, emocinė ir informacinė pagalba vyresnio amžiaus žmonėms. Budi profesionalūs konsultantai 8 80080020 www.sidabrinelinija.lt pasikalbekime@sidabrinelinija.lt I-V 8.00-22.00, VI-VII 11.00-19.00
Emocinė parama internetu
„Vaikų linija“ Registruotis ir rašyti svetainėje: http://www.vaikulinija.lt Atsako per 36val.
„Jaunimo linija“ Registruotis ir rašyti svetainėje: https://jaunimolinija.lt/lt/pagalba/pagalba-pokalbiais-internetu/ Pokalbiai internetu (angl.chat) Kasdien nuo 18 iki 24 val. Emocinė parama elektroniniais laiškais "Jaunimo linijoje" neteikiama
„Vilties linija“ Rašyti svetainėje: http://paklausk.kpsc.lt/contact.php arba vilties.linija@gmail.com Atsako per 3 darbo dienas
„Pagalbos moterims linija“ Rašyti el. paštu: pagalba@moteriai.lt Atsako per 3 darbo dienas
Psichologinės konsultacijos Rašyti el. paštu: psyvirtual@psyvirtual.lt.Daugiau informacijos svetainėje: http://www.psyvirtual.lt Atsako per 2 darbo dienas
Pagalba nusižudžiusių artimiesiems Rašyti el. paštu: laukiam@artimiems.lt Atsako per 2-3 darbo dienas
Krizių įveikimo centre (Antakalnio g. 97, Vilnius, www.krizesiveikimas.lt) budi psichikos sveikatos specialistai, su kuriais galite pasikonsultuoti atėję arba per Messenger ar Skype be išankstinės registracijos ir nemokamai. Į budinčius psichologus bus galima kreiptis darbo dienomis 16-20 val., šeštadieniais 12-16 val. Visa papildoma informacija – puslapyje www.krizesiveikimas.lt. Pagalba nusižudžiusių artimiesiems: savitarpio pagalbos grupė, dažniausiai užduodami klausimai, literatūra ir kita naudinga informacija puslapyje artimiems.lt Vaikų ir paauglių krizių intervencijjos skyrius. Veikia visą parą. (8-5) 275 75 64.
Pagalba turintiems priklausomybių
Norėdami gauti pagalbos kreipkitės į savo šeimos gydytoją ar artimiausią Priklausomybės ligų centrą:
RPLC Vilniaus filialas 8(52)137808 registratura@rplc.lt P. Širvio g. 5
RPLC Kauno filialas 8(37)333255 registratura.kaunas@rplc.lt Giedraičių g. 8
RPLC Klaipėdos filialas 8(46)415025 registratura.klaipeda@rplc.lt Taikos pr. 46
RPLC Šiaulių filialas 8(41)455644 registratura.siauliai@rplc.lt Daubos g. 3
RPLC Panevėžio filialas 8(45)582673 registratura.panevezys@rplc.lt Elektronikos g. 6
Anoniminių alkoholikų draugija +370 685 05191 info@aalietuvoje.org
Pilnų namų bendruomenė +370 698 73005 info@pnb.lt
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)