„Jeigu būtų pagrindo nepasitikėti, tai būtų labai blogai (...). Turime gilintis ir visus tuos dalykus aiškintis. Nes, atvirai pasakius, tai užgriuvo tikrai kaip labai netikėta žinia“, – žurnalistams sakė M. Vainiutė, paklausta ar pasitiki viceministru.

Ji teigė negalinti „nei patvirtinti, nei paneigti“, kad R. Bakšys vykdė spaudimą ar kitaip siekė paveikti ministerijos Vidaus audito skyriuje dirbančią R. Kazėnienę, kuri čia įdarbinta po pranešimų apie problemas kalėjimų sistemoje.

R. Kazėnienė trečiadienį užsiminė, kad R. Bakšys dar atliekant tyrimą dėl Pravieniškių pataisos namų stabdė Centralizuoto vidaus audito skyriaus vedėjos Doritos Visalgienės ir jos pačios pasiūlymą kreiptis į teisėsaugą. R. Kazėnienė sako, kad susitikime, kuriame R. Bakšys numalšino šią iniciatyvą, dalyvavo ir pati ministrė M. Vainiutė.

Ministrė taip pat tikina pati nestabdžiusi „jokių procesų“ ir pasirašiusi įvairius dokumentus, susijusius su Kalėjimų departamento auditais.

M. Vainiutė neigė premjero patarėjo Skirmanto Malinausko trečiadienį išsakytas pastabas, kad ministerijoje esminius sprendimus priiminėja ne ministrė, o R. Bakšys bei nuogąstavimus, kad siekiama, jog R. Kazėnienė paliktų darbą ministerijoje.

„Tai būtų labai didelis praradimas ministerijoje, nes jos dėka buvo atskleista tikrai daug pažeidimų“, – sakė ji.

Ministrė patvirtino, kad 2001-aisiais ji su R. Bakšiu dirbo Nacionalinėje teismų administracijoje, jis buvo jos vadovas.

R. Kazėnienė taip pat užsiminė, jog jaučiasi nesaugi, turi konkrečių įrodymų, jog su vyru yra sekama ir dėl to kreipėsi į policiją – pareigūnai praėjo tyrimą dėl neteisėto informacijos rinkimo. Anot ministrės, dėl R. Kazėnienės saugumo užtikrinimo jau kreiptasi į Policijos departamentą, ji sako, kad svarstys ir valstybinės apsaugos R. Kazėnienei galimybę.

„Manau, kad reikėtų net ir to. Siūlysime, jei yra visiška grėsmė, kaip dabar teigiama, manau, kad turime tą žmogų apsaugoti“, – sakė M. Vainiutė.