„Ji mirė prieš pusantros valandos“, – Delfi teigė A. Peškaitis.

„Aš su ja bendravau ne paskutinėmis akimirkomis, o prieš dvi ar tris dienas. Ji kalbėjo, kad jai labai blogai. Ji sakė, kad pats jai neskambinčiau, nes ji būtinai man dar pati paskambins. Bet šiandien man paskambino jos vyras“, – pasakojo jis.

Tikslūs dainininkės gimimo metai nėra žinomi, neišlikus dokumentams, tačiau savo gimtadienį ji šventė 1929-ųjų metų vasario 16-ąją. Manoma, kad dainininkė mirė sulaukusi 91-erių.

Legendos vyras Arvydas Paltinas savo mylimąją slaugė iki pat paskutinės minutės.

„Įsivaizduokite jie kartu praleido 57-erius metus, sunku net nupasakoti, kaip žmogus jaučiasi. Aš sakiau Arvydui, kad jis skambintų, jei reiks kokios pagalbos. Blogiausia, kad jie taip toli – Vokietijoje“, – jautriai kalbėjo pašnekovas.

Kol kas oficialių žinių apie laidotuves nepranešama, tačiau manoma, kad N. Paltinienė amžinojo poilsio atguls Antakalnio kapinėse, menininkų kalnelyje.

„Mirė epocha. Mirė legenda“, – pakartojo pašnekovas.

Vokietijoje paskutinius savo gyvenimo metus praleidusi N. Paltinienė gydėsi sudėtingas peršalimo komplikacijas. Tačiau net gulėdama ligos patale ji neprarado optimizmo, bendravo su kolegomis, šeimos nariais ir vis prisimindavo tuos, kurie lankė juos koncertus.

Manoma, kad liga N. Paltinienę užklupo 2015 metų sausį, Kauno „Žalgirio“ arenoje vykusių M.A.M.A. apdovanojimų metu, kuriuose dalyvavo ir garsi Lietuvos dainininkė.

Užkulisiuose ji peršalo. Vėliau susirgusi plaučių uždegimu turėjo vartoti dideles antibiotikų dozes. Ilgainiui liga komplikavosi, todėl jos būklė buvo sunki.

N. Paltinienė yra patekusi į agentūros „Factum“ rekordų knygą kaip daugiausiai metų dainuojanti solistė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (454)