DELFI primena, kad du piliečiai pirmadienio popietę nusprendė „pasilinksminti“ – į rankas griebė alkoholio butelį, automobilio vairą ir išrūko į gatves. Savo kelionę jie transliavo ir feisbuke.

Apgirtę vyriškiai nepakluso pareigūnų reikalavimams sustoti net du kartus. Prasidėjo gaudynės, kurios baigėsi kelių gaidelių ekipažui pakliuvus į policijos pareigūnų sudarytą dirbtinį kamštį.

Tiesioginės transliacijos ištrauką galite pažiūrėti čia:

Antradienį policijos paviešintoje gaudynių vaizdo medžiagoje matyti, kaip net du pareigūnų ekipažai nesėkmingai bando stabdyti nuo jų bėgusį automobilį.

Policija bėglius vijosi itin greitai – kartkartėmis spidometras rodė ir 180 km/h greitį.

Netrukus apgirtę vyriškiai įkliuvo – pateko į pareigūnų automagistralėje sudarytą dirbtinį kamštį.

Vyriškiai buvo greitai ištempti iš „Nissan“ markės automobilio ir suguldyti ant žemės. Jiems uždėti antrankiai.

Policijos atstovas Ramūnas Matonis pirmadienio pavakarę patikino, kad abu vyrai buvo girti. Jie uždaryti į areštinę.

Abu vyrai – buvę kaliniai

Kitą dieną po įvykio internete paplito LNK televizijos laidos „Yra, kaip yra“ įrašas. Laidoje kalbama apie įkalinimo įstaigose kalinčių ir kalėjusių asmenų išgyvenimus.

Vieni iš laidos herojų – abu pirmadienio popietę nuo policijos bėgę vyriškiai. Televizijos studijoje jie skundėsi maitinimu įkalinimo įstaigose.

Pirmadienį feisbuke transliuotos kelionės metu automobilį vairavęs vyras prisipažino kalėjęs 7 metus, o keleivio vietoje sėdėjęs jo draugas – 14-ka.

Vienai laidos viešnių pastebėjus, kad tokios bausmės skiriamos už sunkius nusikaltimus, apgirtusio ekipažo keleivis nesiginčijo – teigė nesibaidantis savo praeities.

„Kotletą valgai – kotletas neaišku, su kokios kilmės ir kokiu kiekiu mėsos sumaišyta – vien batonas, praktiškai. Miežinių kruopų košė – paprasčiausiai išvirta vandeny. Nežinau, mano manymu, mano šuo geriau namuose valgo. Man nesuprantama“, – laidoje skundėsi vienas pirmadienio popietė feisbuke pasižymėjusių vyrų.

Jie piktinosi esą gyvename Europoje, bet kaliniai vis dar turi valgyti iš aliuminių puodų.