Ellie-May Clark pasijutus blogai, mama mergaitę skubiai nuvedė į šeimos gydytojo kliniką Newporte, pietų Velse, tačiau gydytoja Joanne Rowe atsisakė mergaitę apžiūrėti ir liepė grįžti ryte.

Taip nutiko dėl to, kad gydytojos manymu, motina į apžiūrą pavėlavo daugiau nei 10 min.

Šeimos klinika dirbo vadovaudamasi taisykle, kad pacientai, kurie vėluoja į apžiūrą ilgiau nei 10 min., gali būti neapžiūrimi. Tiesa, šis kartas buvo pirmasis, kai gydytoja nusprendė taisyklę pritaikyti praktikoje.

Penkiametės motina tyrimo metu pasakojo, kad vaikui pasijutus blogai paprašė gydytojo apsilankyti namuose, tačiau jai buvo pasiūlyta su dukra po 25 min. atvykti į šeimos kliniką. Shanice Clark perspėjo, kad jai reikės važiuoti autobusu, todėl ji gali šiek tiek vėluoti.

Pasak motinos, į Grange šeimos kliniką ji atvyko 17:05, o iki 17:10 val. apie save ir laukiančią dukrą jau buvo pranešusi administratorei. Tačiau administratorė gydytojai apie laukiančią pacientę pranešė tik 17:18 val., todėl gydytoja atsisakė apžiūrėti dūstančią mergaitę ir pasiūlė sugrįžti kitos dienos ryte.

Medikė komentavo, kad vaiką yra mačiusi daug blogesnės būklės, - pranešė BBC.

Nepaisant pykčio ir apmaudo, motina su blogai besijaučiančia dukra grįžo namo.

Shanice Clark pasakojo, kad dukros būklę tikrino kas 10-15 min., tačiau apie 22:30 val. mergaitė kosėdama iškrito iš lovos ir pradėjo mėlynuoti.

Greitoji pagalba mergaitę nugabeno į Karališkąją Gwent ligoninę, tačiau medikams nepavyko išgelbėti Ellie-May Clark gyvybės. Penkiametė mirė nuo bronchinės atsmos priepuolio.

Tyrimas tęsiamas.

Daugiau naujienų saviems Jungtinėje Karalystėje - tiesa.com.