Teismas nustatė, kad E. V. policijoje ir teisme, apklausiama liudytoja ir būdama įspėta dėl baudžiamosios atsakomybės už melagingų parodymų davimą, A. Stiklioraičio naudai davė žinomai melagingus parodymus apie 2014 m. sausio 30 d. Kaune įvykusią tragišką avariją. Apklausos metu moteris pareigūnams sakė, jog automobilį vairavo ir mirtiną avariją sukėlė ne A. Stiklioraitis, o jo bičiulis D. V.

Tik vėliau paaiškėjo, kad liudytoja nuo pat pradžių davė melagingus parodymus apie minėtą eismo įvykį, nes A. Stiklioraitis, kuris vėliau buvo pripažintas kaltu ir nuteistas už žmogžudystę bei sunkų sveikatos sutrikdymą, išvis neturėjo teisės vairuoti automobilį. Teisė vairuoti transporto priemonę jam jau buvo atimta, praneša Kauno apylinkės teismas.

E. V. kalta dėl melagingų parodymų neprisipažino. Teigė, jog teisėsaugos institucijose apie minėtą eismo įvykį papasakojo tiesą. Sakė nežinanti, kodėl ja netikima.

Teismas šiuos E. V. argumentus vertino kaip kaltinamosios siekį išvengti baudžiamosios atsakomybės. Nuosprendyje pažymima, kad A. Stiklioraičio kaltė yra įrodyta Kauno apygardos teismo priimtu apkaltinamuoju nuosprendžiu, kurį paliko galioti ir Lietuvos apeliacinis teismas. Už šiuos nusikaltimus jam paskirta 11 metų laisvės atėmimo bausmė. Nuosprendis jau yra įsiteisėjęs.

E. V. vienam iš nukentėjusiųjų turės atlyginti 290 eurų turtinę žalą, trims nukentėjusiesiems priteista po 1 000 eurų neturtinės žalos ir 2 002 eurus atstovavimo išlaidų.

Teismo paskirtą baudą E. V. turės sumokėti per du mėnesius.

Šį nuosprendį per 20 dienų galima skųsti Kauno apygardos teismui.

DELFI primena, kad tragiška avarija įvyko 2014 metų sausio 30-ąją. Tuomet A. Stiklioraitis Karaliaus Mindaugo ir A. Juozapavičiaus prospektų sankryžoje lėkdamas pusantro šimto kilometrų per valandą greičiu taranavo iš šalutinio kelio išsukantį „Opel Astrą“. Avarijos metu „Opel“ vairuotoja 23 metų Greta Labanauskaitė buvo sunkiai sužeista. Avarijos metu žuvo keleivio vietoje sėdėjęs 22 metų E. Motiejaitis. Mergina ir vaikinas buvo sužadėtiniai, planavo vestuves.

Ši byla jau buvo pasiekusi Kauno apylinkės teismą, tačiau tuomet į teisiamųjų suolą sėdo A. Stiklioraičio draugas - paaiškėjo, kad po avarijos A. Stiklioraitis paskambino draugui ir paprašė prisiimti kaltę. Visgi po ilgo tyrimo ir liudininkų parodymų paaiškėjo, kad iš tiesų prie vairo sėdėjo tris dešimtis kartų už KET pažeidimus (tarp jų – du girtumai) baustas A. Stiklioraitis.