Daugelis galbūt manote, kad gyvūnus nuo šalčio apsaugo kailis, tačiau kai termometro stulpelis nukrenta iki -10 laipsnių ar dar žemiau, vien tik tokia apsauga keturkojams nepadeda. Šiomis dienomis tai ypatingai svarbu, nes temperatūra krenta staiga, gyvūnai net ir tie, kurie gyvena gatvėje, neturi laiko prisitaikyti ir susirasti šiltą kampelį. Jie gali susirgti plaučių uždegimu, nušalti ausis ar pėdutes ir net prišalti prie žemės. O gyvūnams kurie staiga iš namų atsidurs gatvėje pabėgę ar tiesiog palikti, gresia mirtinas sušalimas.

Kviečiame šias dienas būti dėmesingiems ir gailestingiems!

1. Pamaitinkite. Išsiruošę kad ir „tik iki parduotuvės“, įsidėkite maisto tinkančio gyvūnui į rankinę. Jūsų maistas gali išgelbėti gyvybę. Sotus gyvūnas ieškos šiltos vietelės iškęsti šalčius, alkanas – maisto.

2. Palikite maisto benamių kačių maitinimo vietose arba jei tai darote patys, darykite tai reguliariai, nepraleiskite numatyto laiko, nes gyvūnai pripratę ateiti tuo pačiu metu ir Jūsų lauks.

3. Įleiskite nakčiai į rūsį, laiptinę, katilinę ar kitą vietą, kur gyvūnui būtų bent kiek šilčiau. Kad nepridarytų rūpesčių, pastatykite katėms kraiko dėžutę. Jei turite galimybę, paimkite šioms kelioms dienoms bent į balkoną.

4. Leiskite neabejingiems žmonėms po Jūsų balkonu pastatyti namelius ar užuovėją, padėkite po laiptais kur katės dažnai slepiasi, bent putplasčio padėklą. Putplastis turi ypatingų savybių ir atspindi šilumą, taigi gyvūnas šildosi savo paties skleidžiama šiluma. Jei neturite putplasčio, padėkite bent kartoninę dėžę ir įdėkite į ją vilnonį megztuką. Negailėkite jo, jis Jums ir taip nereikalingas, o kažkam be galo svarbus ir išgelbės gyvybę.

5. Prieš kuriant automobilį, pabarbenkite į kapotą. Katės nuo šalčio šildosi po automobiliais, taigi kad Jūsų kelionė nesibaigtų kažkam tragiškai, nepamirškite šio svarbaus momento.

Ir galiausiai, sutikus gyvūną, kuris atrodo naminis, prašosi pagalbos, leidžiasi paimamas į rankas, nepalikite jo gatvėje ir priglauskite laikinai bent toms šalčiausioms dienoms. Gal gyvūnas bus pasiklydęs, o Jūs būsite jam vienintelis šansas nesušalti ir likti gyvam. Peržengti savo komforto zoną dažnai itin sunku, tačiau ją peržengus, pasaulis nusišypsos Jums kitomis spalvomis, Jūs būsite padarę dar vieną žygdarbį.

Taigi mielieji, nelikite abejingi šias dienas ir padėkite silpnesniems mūsų planetos draugams. Nepamirškite taip pat paukštelių ir žvėrelių, gyvūlėlių, pasirūpinkite ir savo augintiniais, ypatingai tais, kurie gyvena lauke.

„Priglausk“ komanda tiki Jūsų gerumu! Tik nuo mūsų visų priklauso jų gerovė.