Pristatymą pradėjo žinomas leidėjas bei virtuvės mitų griovėjas Alfas Ivanauskas, sakydamas, jog prieš susirinkusiuosius yra ne visi kuriantieji žurnalą. Visuose kūrybiniuose procesuose dalyvauja net 65 žmonės. „Norėjome papasakoti, kaip viskas prasidėjo ir kur einama toliau. Prieš trejus metus prasidėjo ši istorija ir ji tęsiasi iki šiol. Tačiau kalbama ne tik apie žurnalo istoriją.

Vasario 16-osios aktą pasirašė vyrai, bet norisi parodyti, kad pasaulį vis dėlto valdo moterys bei kas yra ikona ir tikrasis ikoniškumas“, – šie žinomo vyro žodžiai buvo palydėti gausiais susirinkusių moterų aplodismentais.

DELFI A. Jagelavičiūtė pasakojo, jog kurdama šį numerį ji ieškojo atsakymo sau, kas yra tėvynė ir Lietuva, mat šie du žodžiai turi visiškai skirtingas prasmes. Į šiuos klausimus stengėsi atsakyti ir žurnalo herojai. Šio numerio viršelį taip pat puošia ir Lietuvos vėliavos spalvų suknelėmis pasipuošusios aktorės Toma Vaškevičiūtė, Eglė Gabrėnaitė ir Gabija Jaraminaitė, tad nenuostabu, kad Lietuvai švenčiant šimtmetį patriotiškumo tema tapo pagrindine.

Pasiteiravus, ar nekilo kūrybinių krizių dirbant prie naujausio numerio, A. Jagelavičiūtė išdavė, jog pasitaikė ir dalykų, kurių nebuvo įmanoma numatyti, bet kūrybiniame procese tai yra neišvengiama. Tačiau pasiekti svarbiausią vienuoliktojo numerio tikslą ir atsakyti, kokia yra šiandienė Lietuva bei nemoralizuojant ir pasitelkiant modernumą suformuluoti, kas yra patriotiškumas, vis dėlto pavyko.

„Kiekvienas numeris yra susijęs su kažkokiais išgyvenimais ir dabar tai yra Lietuva. Aš sau atsakiau, bet tai individualu. Kiekvienas turėtų į šiuos klausimus atsakyti pats sau, kaip ir mūsų pašnekovai. Mano sūnus, tikiu, užaugęs tai taip pat galės padaryti.

Nesinorėjo tokio lietuviško katalogo ir, manau, pavyko sukurti nebanalų leidinį, kuriame yra ir vakarietiškai lietuviško požiūrio, pavyzdžiui, kad ir Marijono Mikutavičiaus citata, jog jokia šalis negimė su kokybės ženklu. Taip, galbūt nėra viskas pas mus gerai, bet nėra ir kitur“, – šypsojosi žinoma moteris.

Anot pašnekovės, ir pats pristatymas yra gana netradiciškas, supintas su žaismingumu ir „Virtuvės mitų griovėjų“ tematika, nes „gyvenime neteisinga būti per rimtiems“.

Pristatyme buvo galima sutikti ir Rimvydą Širvinską-Makalių, Simoną Nainę, Robertą Kalinkiną, Laurą Vagonę ir kitus žinomus veidus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (84)