Apytikriais skaičiavimais, per metus iki rugsėjo iš JK išvyko 130 tūkst. ES piliečių, o tai didžiausias skaičius nuo 2008 metų. Tuo tarpu 220 tūkst. ES piliečių atvyko gyventi į JK, bet tai 47 tūkst. mažiau nei ankstesniais metais. Dėl šių priežasčių migracijos saldo (skirtumas tarp atvykstančių ir išvykstančių iš JK ES piliečių) žemiausias per penkerius metus - 90 tūkst.

JK Nacionalinio statistikos biuro duomenys taip pat rodo, kad daugiau JK piliečių emigruoja iš JK nei sugrįžta į šalį.

„Brexit“ iš tiesų galėtų būti žmonių sprendimą atvykti arba išvykti iš JK lemiantis faktorius, tačiau žmonių sprendimas emigruoti sudėtingas ir jam gali turėti įtakos daug įvairių priežasčių“, - sakė biuro vadovė Nicola White.

Priešingai, imigracija į JK iš ES nepriklausančių šalių didėja, per metus iki rugsėjo mėnesio į JK atvyko 285 tūkst. ne ES piliečių, o iš JK išvyko tik 80 tūkst. Migracijos saldo iš ES nepriklausančių šalių yra aukščiausias per šešerius metus.

Nors bendras JK migracijos saldo (skirtumas tarp visų atvykstančiųjų ir išvykstančiųjų) buvo žemiau 300 tūkst. ribos, vyriausybės tikslas sumažinti skirtumą tarp atvykstančiųjų ir išvykstančiųjų iki 100 tūkst. dar toli.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)