Pritaikyta visų poreikiams

Didžiojoje Britanijoje sesele vienoje iš NHS East Sussex Trust UK ligoninių dirbanti moteris pasidalino meniu, iš kurio sau maistą gali rinktis pacientai. Visgi jo užfiksuoti neturėjo galimybės dėl darbo naktimis.

„Dirbu naktinėse pamainose, todėl maisto lėkštėje neturiu šanso nufotografuoti, bet galite panagrinėti meniu, kuris duodamas kiekvienam pacientui patekus į ligoninę“, – sakė ten dirbanti moteris.

Iš atsiųsto meniu matyti, kad ligoninės pacientai turi galimybę pasirinkti ne tik kokios mėsos ar žuvies patiekalų norėtų, bet ir gali rinktis vegetarišką maistą, perspėti darbuotojus, jei dėl religinių motyvų ar tam tikrų sveikatos sutrikimų (pavyzdžiui, diabeto) negali valgyti atskirų maisto produktų. Taip pat specialiais simboliais pažymėta, kuo vienas ar kitas pasirinkimas sveikstančiajam yra naudingas.

Lietuvės teigimu, dėl meniu visada galima tartis ir prašyti ką nors keisti.

„Pasirinkimas tikrai nemažas ir pritaikytas kiekvieno poreikiams, visada galima kažką pakeisti porcijoje, užsakyti pertrintą ar skystą maistą sunkiai ryjantiems pacientams. Be to, kiekvieno skyriaus virtuvėlės šaldytuve visada yra sumuštinių ir jogurtų, taip pat duonos, sviesto ar margarino, džemo, greitai paruošiamų sriubų trijų skonių. Kiekvienas skyrius turi savo stumdomą karštų gėrimų aparatą“, – pasakojo ji.

Pavaišino net alkoholiu

Kitas DELFI skaitytojas, gulėjęs pusę dienos Suomijoje, Helsinkio ligoninėje, pasidalino, kad tik nubudus po narkozės, jam buvo pasiūlyta pasirinkti, ko norėtų užkąsti.

„Kiekis ir asortimentas neribojamas: pienas, šokoladinis pienas, mineralinis vanduo, arbata, kava, sumuštiniai su garuose ruošta lašiša ar kumpiu, salotomis ir pilno grūdo duona.

Su kiekvienu puodeliu kavos gaudavau sausainių ir saldainių. Kadangi tai buvo laikas tarp pietų ir vakarienės, nelabai galėčiau parašyti, kuo maitina be užkandžių“, – teigė vyras.

Jam užkandus ir atsigėrus, buvo atnešta 40 ml konjako, t. y. būtent alkoholio. Pasak jo, toks dalykas galėtų sukelti kai kurių tautiečių pyktį.

Taip pat užsienio ligoninių maistu pasidalino dar du skaitytojai: iš Šveicarijos ir Bangladešo.

Šveicarijos pietų porcijos turėtų ne vieną lietuvį nustebinti savo dydžiu.

Bangladešo pusryčiai turbūt nelabai skiriasi nuo visiems įprastų.

Dėkojame skaitytojams už nuotraukas ir kviečiame dalintis ir papildyti galeriją iš kitų pasaulio ligoninių el. p. pilieciai@delfi.lt su prierašu „Užsienio ligoninių maistas“

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (105)