Kas kaltas, kad sergame

Visų ligų priežastys – informacinės. Jos atsiranda subtilių energijų lygyje, ne fiziniame kūne. Fiziologija tik atspindi. Subtiliosioms energijoms priskiriama sielos sąvoka, kuri bendrauja su mumis kūno pagalba. Tai emocijų, jausmų lygmuo.

Būtent sielos sukrėtimai sukelia ligas, problemas, diskomfortą materialiame plane. Todėl pirmiausiai gydyti būtina ne fizinį kūną, ne materiją koreguoti, tiksliau – ne tik tai , nes tai jau pasekmė, pirmiausiai gydyti būtina sielą.

Bet koks susirgimas, negalavimas – tai kažkada patirto streso pasekmė. Tas mazgas niekur nedingsta, smegenys, kūnas to nepamiršta niekada, jei su tuo nedirbama sąmoningai.

Tarkim, žmogus patyrė įtampą, sudėtingą situaciją. Jis ėmė reaguoti emociškai – pergyveno, jaudinosi ir tuo pačiu sustiprino streso poveikį. Tuo metu jo smegenyse išsiderina energetiniai-informaciniai procesai, sutrinka „chemija“, organizme atsiranda tam tikra simptomatika, kurią žmogus įvardina įvairiai: „kažkaip prastai jaučiuosi … šiandien negaluoju… trūksta energijos… skauda…“. Belieka kreiptis į specialistus, priklijuoti diagnozę, nuslopinti simptomus ir taip iki sekančio karto, pagal formulę – „trūkt už vadžių ir vėl iš pradžių“.

Sveikatos reikia ieškoti ne pas gydytojus, jie puikiai šalina pasekmes: simptomus, negalavimus, suteikia greitąją pagalbą. Sveikata būtina rūpintis pačiam ir ieškoti jos reikia savyje, nepermetant atsakomybės už tai kitiems.

Genetinių paklydimų pasekmės

Negatyvi emocinė reakcija ar ilgai nešiojama ir puoselėjama destruktyvi būsena (nuoskauda, pyktis, pavydas, kerštas, baimė) skatina energijos nuotėkį, prigimtinių resursų išeikvojimą.

Dažnai energetiniai-informaciniai pažeidimai gali būti perduodami kaip palikimas ateinančioms kartoms. Žmogus savo liga gali mokėti už nekorektišką, nedvasingą savo tėvų, senelių, protėvių elgesį. Tai taip vadinamos genetinės ligos, karminės ligos, kurios atsispindi fiziologijoje, nusėda konkrečiose kūno vietose.

Daugiau kaip 10 metų nuolat akcentuoju, kad iškilus tam tikroms problemoms su vaikais, dažnai pakanka mamai padirbėti su savimi, ypač jei vaiko amžius iki 6–7 metų, o jei – iki 3 metų, tai tiesiog privaloma daryti, ir viskas sėkmingai išsisprendžia.

Nereikia skubėti kažkur tempti vaikų, pirmiausiai tėvai turi atkreipti dėmesį į save, koreguoti save. Vaikai – tai mūsų veidrodis. Jei mes nenorime ko nors matyti savo vaikuose ar per juos, pirmiausiai to neturi būti mumyse.

Suprantama, kiekvienas žmogus, kiekvienas atvejis individualus, todėl nėra vienos universalios diagnozės ir vieno universalaus sprendimo visiems. Tačiau priežasties-pasekmės giją pamatyti ir įrodyti galima.

Vienos konsultacijos metu klientė, jauna moteris, lyg tarp kitko, užsiminė, kad ji labai pavargsta, nes jos vaikas labai neramus, o dabar dar sunkiai serga, pas jį aukšta temperatūra, ir galbūt reiktų atidėti konsultaciją. Aš paprašiau jos papasakoti, kas vyksta namuose, kokia jos pačios būsena, savijauta.

Paaiškėjo, kad moteris jau kuris laikas konfliktuoja su savo vyru, jų santykiai įtempti, vietoj paramos ir meilės vienas kitam adresuojami priekaištai, kaltinimai. Gimus kūdikiui, miego, pramogų trūkumas taip pat įnešė savo pataisas į įprastą režimą. Negatyvi atmosfera namuose atsiliepė šeimos finansams – ėmė mažėti pajamos, atsirado skolos, dėl ko įtampa tik didėjo.

Išklausiusi moters pasakojimą, aš nuosekliai paaiškinau priežasties – pasekmės ryšį, atsispindintį įvykiuose, kuriuos ji išgyvena, pateikiau individualiai pritaikytas rekomendacijas.

Sekančią dieną po konsultacijos klientė džiugiai pranešė, kad viską „lyg ranka nuėmė“, temperatūra ir kiti ligos požymiai kažkur dingo, o nustebęs gydytojas patvirtino kūdikio pasveikimą. Pakako padirbėti su mama ir vaikas, tiesiogiai priklausantis nuo jos būsenos, iškart sureagavo.

Viskas susiję! Ir jei dėl žinių stygiaus žmogus nesugeba pamatyti, užfiksuoti tų ryšių, dirbti su jais, nereiškia, kad tai neegzistuoja ir jo tai neliečia.

Profesinės veiklos pasekmės

Ilgą laiką teikiau individualias konsultacijas, informaciniame lygyje dirbau su tokiomis sudėtingomis problemomis, kaip onkologija, autizmas, fizinė bei psichologinė prievarta, suicidas, psichiniai sutrikimai, žalingi įpročiai/priklausomybės, patologiška nesėkmė, pasikartojantys nemalonūs įvykiai.

Savarankiškai išsigydžiau sunkius imuninius – hormoninius sutrikimus, kuriuos išprovokavo intensyvus ir sudėtingas darbas su žmonėmis. Padėjau kolegoms kilti iš tos pačios kilmės fiziologinių, psichologinių ir materialinių problemų.

Todėl atsakingai reiškiu savo nuomone, pagrįsta asmenine, ir ne tik mano pačios, bei profesine patirtimi. Puikiai žinau, kaip prarandama sveikata, kokios tikrosios susirgimų priežastys ir kaip apsisaugoti nuo negatyvaus poveikio sau bei savo gyvenimui.

Kaip išvengti Sizifo darbo

Egzistuoja daugybė alternatyvių būdų, siūlančių harmonizuoti sveikatą energijos pagalba. Tačiau tai beprasmiška, jei ligą sukėlęs stresas nepašalintas. Būtina rasti „skyles“, per kurias nuteka energija, ir tuomet būsena harmonizuosis natūraliai.

Mūsų kūnas – tai tam tikras veidrodis, kurio pagalba mūsų smegenys parodo, kas su mumis vyksta. Kūno kalba – skausmas, fizinis diskomfortas. Jei nedirbama su informacija, su atmintimi, o tik šalinami simptomai, be suvokimo – kas ir kodėl įvyko, situacija visada kartosis. Priešingu atveju, net jei liga bus likviduota ar užblokuota kuriam laikui fiziologiniame plane, ji gali grįžti pas mūsų artimuosius, pereiti mūsų vaikams, anūkams (prisiminkite apie genetinį palikimą), nes priežastis informaciniame lauke nepašalinta. Tai, beje, liečia bet kurią gyvenimo sferą, ne tik sveikatą.

Bet kokią problemą būtina šalinti tame lygyje, kuriame ji atsirado, išjungti stresą sukeliančius faktorius. Tai atliekama per priežasčių analizę, jų suvokimą. Tik tokiu atveju yra prasmė naudoti įvairias harmonizuojančias praktikas bei įprastą gydymą, tikintis sėkmės.

Remdamasi profesine praktika ir asmenine patirtimi, aš išskyriau tris privalomus žingsnius, padedančius susigrąžinti ir sustiprinti sveikatą:

1. Surasti ir suprasti problemos, šiuo atveju – ligos, tikrąsias priežastis informaciniame lygyje. Perskaityti ir iššifruoti kūno siunčiamą žinutę.

2. Jei liga užfiksuota materialiame lygyje, būtina nedelsti ir atstatyti pažeistą fizinį kūną, naudojantis pažangiausiais medicinos pasiekimais, kreiptis į profesionalus-medikus.

Po to paraleliai naudotis saugiomis, patikrintomis alternatyviomis praktikomis. Viską taikyti, atsižvelgiant į savo individualumą, savo kūno unikalumą.

3. Keisti savo pasaulėžiūrą, gyvenimo būdą, atsisakyti stereotipų.

Tik viskas kartu, komplekse suveiks puikiai, rezultatai bus reikšmingi ir ilgalaikiai.

Joks emocijų, minčių kontroliavimas nepadės, jei žmogus nesupranta jų kilmės. Tai tas pats, kas sviesti genialią frazę „visos ligos nuo nervų“ arba „mintys ir emocijos veikia sveikatą“.

Žmogus – ne robotas, jis negali išjungti savo reakcijų, bet gali pažinti save, savo problemų priežastis, tik tai realiai išlaisvina ir blokuoja gyvybinių resursų praradimą.

Žmogaus užduotis – išmokti nustatyti, kontroliuoti, valdyti energetinius-informacinius srautus, suvokiant, kad jis ir jo ląstelės – tai tam tikras imtuvas, antenos, kurios ne tik gaudo, priima išorinius signalus iš informacinio lauko, bet ir transliuoja aukšto bei žemo dažnio vibracijas į išorinį pasaulį. Taip formuojasi priežasties-pasekmės dėsnis, kuris yra amžinas ir nusako evoliucijos tikslingumą bei žmogaus gyvenimo trukmę, kokybę materialiame plane. Medicina yra bejėgė, jei žmogus save vertina ribotai, tik kaip biologinį elementą, neatsižvelgdamas į savo dvasinį aspektą.