Dokumente nurodyti asmeniniai kelių dešimčių vyrų numeriai. Paskutinis sąrašo numeris – 3602.

Informaciją žurnalistams perdavę šaltiniai patvirtino, kad būtent tokius žetonus ir gauna PKK „Vagner“ samdomi kariai. Pirmo išduoto žetono numeris – 0001, o toliau – iš eilės einantys skaičiai.

Kiek tiksliai žetonų savininkų iki šiol aktyviai įsitraukę į tarnybą grupuotėje, „Republic“ nenurodo.

Per pustrečių metų susidariusi PKK „Vagner“ išlaikymui skirta suma, portalo vertinimu, galėtų siekti 16,1–17,4 mlrd. rublių (231–250 mln. eurų). Šioms išlaidoms priskiriamos mėnesinės algos (po 240 tūkst. rublių (3 445 eurus), maitinimo kaštai, žuvusiųjų giminėms numatytoms kompensacijoms skiriamos sumos (po 5 mln. rublių (71,7 tūkst. eurų) už kiekvieną karį) ir kt.

„Republic“ šaltinių duomenimis, PKK remia keletas privačių investuotojų, kurių pavardės liko neatskleistos. Vienas iš portalo pašnekovų patikino, kad po didelio masto netekčių Sirijoje apie PKK išformavimą nekalbama.

Pasak dviejų samdomų karių, anksčiau į karinio personalo atranką buvo žvelgiama griežčiau: buvo reikalaujama turėti dalyvavimo karinėse operacijose patirties, mokėti naudotis ginklu, įvykdyti fizinio pasirengimo normatyvus ir kt.

Nuo 2017 metų šie reikalavimo gerokai sušvelninti. „Republic“ pašnekovai mano, kad tai gali būti viena iš augantį karių žūčių skaičių paaiškinančių priežasčių.

DELFI primena, kad Jungtinių Valstijų vadovaujama koalicija vasario 7 dieną nusitaikė į Sirijos režimui lojalias pajėgas Sirijos Deir al Zoro provincijoje.

Kiek tiksliai aukų pareikalavo antskrydis, sunku pasakyti. „Bloomberg“ skelbia, kad aukų skaičius siekia per 200. Faktas, kad dauguma aukų – Rusijos piliečiai, kelia žymiai mažiau abejonių, nors oficialiai Sirijoje Rusijos ginkluotųjų pajėgų nėra, nebent kariniai samdiniai.

Rusijos užsienio reikalų šaltinis vasario 14 dieną skelbė, kad tokia informacija – klasikinis dezinformacijos atvejis.

„Kommersant“ duomenimis, Sankt Peterburge veikianti „Vagner“ sukarinta organizacija misijai Sirijoje nusamdė per 600 karių.

Buvęs Rusijos Valstybės Dūmos deputatas Viktoras Alksnis informavo, kad per JAV vadovaujamos tarptautinės koalicijos suduotą smūgį Sirijos Deir ez Zoro mieste vasario 7 d. žuvo 334 Rusijos piliečiai.
Kaip televizijos kanalo „Dožd“ eteryje kalbėjo V. Alksnis, šie duomenys grįsti atliktomis asmenų, kovojusių Sirijoje ir turėjusių informacijos apie pastaruosius įvykius, šeimos narių apklausomis.

Kaip rašo newsru.com., anot V. Alksnio, žuvo 217 asmenų iš penktojo šturmo dalinio, 10 asmenų iš antrojo šturmo dalinio, 94 žmonės iš dalinio „Vesna“ ir 13 kovotojų iš artilerijos diviziono.

„Dožd“ pašnekovas pabrėžė, kad šie skaičiai nėra oficialūs ir, jo manymu, dar gali būti koreguojami.
Dar V. Alksnis teigė, kad, remiantis jo turima informacija, vasario 7 d. įvykdytame antpuolyje dalyvavo ir Rusijos ginkluotųjų pajėgų specialiųjų operacijų karių, tačiau informacijos apie žuvusiuosius ar nukentėjusiuosius kol kas nėra.

Rusijos gynybos ministerija ir Kremlius anksčiau neigė pranešimus dėl galimai per koalicijos įvykdytą apšaudymą žuvusius rusų karius.

Nepriklausomi tyrėjai iš „Conflict Intelligence Team“ (CIT) jau įvardijo 8 žuvusių rusų vardus ir pavardes – visi jie buvo samdiniai.