„Kreipiuosi į visus dalyvius nedelsiant sustabdyti visus karinius veiksmus Rytų Gutoje, kad humanitarinė pagalba galėtų pasiekti visus, kam jos reikia“, – kalbėjo A. Guterresas JT Saugumo Taryboje.

Jis sakė esąs „labai nuliūdintas dėl baisių kančių“, kurios teko civiliams Sirijos Rytų Gutos regione, kuris 400 tūkst. gyventojų virto „gyvu pragaru žemėje“.

„Ši humanitarinė tragedija vystosi tiesiog mūsų akyse, nemanau, kad mes galime leisti, jog tokie dalykai vyktų šitaip siaubingai“, – pridūrė jis.

A. Guterresas nurodė, palaikąs Saugumo Tarybos pastangas susitarti dėl rezoliucijos, reikalaujančios skelbti 30 parų paliaubas Sirijoje, kad tą regioną pasiektų humanitarinė pagalba ir būtų evakuoti sužeistieji.

Švedija ir Kuveitas vasario 9 dieną pateikė minėtos rezoliucijos projektą, bet derybos vyksta sunkiai; anot diplomatų, Rusija vis pateikia prieštaravimų siūlomoms paliauboms.

„Aš visiškai pritariu šiai iniciatyvai, esu įsitikinęs, kad Rytų Guta negali laukti“, – sakė A. Guterresas Tarybai.

Dar antradienį A. Guterresas priminė, kad Rytų Guta yra viena iš vadinamųjų deeskalacijos zonų, dėl kurių įsteigimo sutarė Rusija, Iranas bei Turkija, ir paragino šalis vykdyti savo įsipareigojimus šiuo klausimu.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)