BNS žiniomis, tyrimas susijęs su ligoninės vadovybės veiksmais.

Bendrame Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) ir prokuratūros pranešime teigiama, kad tyrimas vyksta dėl galimo piktnaudžiavimo ir stambaus masto kyšininkavimo bei papirkimo.

„Šiuo metu atliekami reikalingi procesiniai ikiteisminio tyrimo veiksmai, detalesnė informacija nėra teikiama, siekiant nepakenkti ikiteisminiam tyrimui“, – rašoma pranešime.

Daugiau informacijos teisėsauga žada pateikti vėliau trečiadienį.

Veryga: vertinsiu principingai

Susidariusią situaciją Santaros klinikose sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga vertins principingai.

Tokią ministro poziciją Specialiųjų tyrimų tarnybai (STT) paskelbus apie stambaus masto korupcijos Santaros klinikose tyrimą, Eltai perdavė ministro patarėja Lina Bušinskaitė-Šriubėnė.

Pasak jos, sveikatos apsaugos ministras A. Veryga trečiadienio rytą buvo informuotas apie tyrimo faktą.

„Galime užtikrinti, kad Sveikatos apsaugos ministerija (SAM), kaip ir iki šiol, taip ir šiuo konkrečiu atveju yra pasirengusi bendradarbiauti su STT ir kitomis teisėsaugos institucijomis, teikdama joms reikalingą informaciją, kuri padėtų sklandžiai atlikti pradėtą ikiteisminį tyrimą dėl galimos stambaus masto korupcijos, kyšininkavimo ir papirkimo Santaros klinikose”, - sakė patarėja.

Susidariusi situacija Santaros klinikose bus vertinama principingai. L. Bušinskaitės-Šriubėnės teigimu, SAM suinteresuota, kad korupcija sveikatos sektoriuje mažėtų, nepaisant jos masto, kuri, deja, šiandien yra vis dar didelė.

Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikos situacijos nekomentuoja.