Gėlės – gyvas organizmas. Jos puošia praktiškai visus namus. Yra augalų, kurie atneša į namus laimę, meilę ir net materialinę gerovę. Jie sukuria nepakartojamą jaukumo ir komforto atmosferą, suteikia teigiamą energetiką ir pagyvina erdvę. Taip pat jie padeda sintetinti deguonį, naikina ore esančius mikrobus ir bakterijas. Tačiau prieš parsinešdami į namus eilinį augalą turėtumėte atidžiau juo pasidomėti – o kas, jeigu tai yra energetinis vampyras?

Pasitaiko ir tokių atvejų, kai žmogus padeda jausti negalavimą, pasireiškia nuotaikos svyravimai, namuose dažnėja konfliktai. Visai gali būti, kad jūsų namuose yra augalų, kurie paprasčiausiai negali sugyventi su žmogumi. Štai daugiausia paplitę iš jų.

Paparčiai

Atrodytų, gražūs ir visžaliai lapai turi džiuginti akį ir atnešti į namus harmoniją bei jaukumą. Tačiau žavėtis jais neverta. Šie iš pirmo žvilgsnio mieli ir kuklūs augalai yra tikri vampyrai, vagiantys gyvybines jėgas. Jie puikiai jaučiasi sode, saugo jus nuo piktadarių, tačiau namuose pradeda veikti prieš savo šeimininkus.

Paparčiai

Lelijos

Šios išties didingos gėlės taip pat kaip ir paparčiai mielai pasimėgautų jūsų energija. Be to, lelijos, kitaip nei daugelis kitų augalų, absorbuoja deguonį ir išskiria anglies dvideginį. Tokiems augalams geriau augti gėlių darželyje. Ir jokiu būdu vazonų su šiomis gėlėmis negalima laikyti ten, kur miegate. Jeigu kambarys mažas, naktinis deguonies badas garantuotas.

Vijokliniai augalai

Šie lianas primenantys augalai išties puikiai atrodo, tačiau prieš įsigydami juos šiek tiek pagalvokite. Vijokliniams augalams būdinga agresyvi energija, jie gali vyrą tiesiog išėsti iš namų. Vijokliai maitinasi optimizmu ir teigiamomis emocijomis, todėl tokie kaimynai jums tikrai nereikalingi. Šie augalai gali tarnauti kaip apsaugininkai, todėl geriausia juos sodinti atviruose balkonuose ar priešais namą. Galima jiems leisti užkariauti dideles teritorijas. Šis gyvas barjeras nepraleis į namus neigiamos energijos. Netikėtai nudžiūvę lapeliai leis jums suprasti, kiek negatyvo ir pykčio nukreipta į jus.

Kaktusai

Yra daug kolekcionierių ir aistringų šių ištvermingų dykumų gyventojų gerbėjų. Tačiau liaudies išmintis byloja, kad kaktusai gali sugriauti moters laimę, todėl merginoms ir vienišoms moterims tokie konkurentai tikrai neatneš nei meilės, nei šeimyninės laimės. Kraštutiniu atveju, šių augalų vieta žiemą yra virtuvė, vasarą – balkonas.

Kaktusai

Alyvos

Šis maloniai kvepiantis augalas gali pritraukti negatyvą per kelis kilometrus, taip paversdamas jūsų gyvenimą į trukdžių ir nesėkmių virtinę. Ir net kieme augantis alyvų krūmas gali neigiamai veikti šeimyninius santykius.

Difenbachija

Pirma, šio augalo negalima auginti kambaryje dėl nuodingų jo sulčių. Kažin ar jums patiks nudegimai ant rankų, alerginės reakcijos ar susirgę augintiniai, kurie dėl neatsargumo nusprendė jo paragauti. Antra, šis klastingas augalas gali atimti jėgas ir sveikatą iš visų, kurie gyvena toje patalpoje. Taip, būtent joje gyvenančių, nes šie augalai jaučiasi padėties šeimininkais ir nieko sau neatsako. Difenbachijoms reikia erdvės, todėl jų vieta – dideliuose biuruose su milžiniškais vestibiuliais ir poilsio zonomis.

Difenbachija

Sansevjera

Tai dar vienas nevienareikšmiškai vertinamas augalas. Jis pasižymi subtiliu aromatu, kuris dažnai sukelia galvos skausmą ar net migreną. Šis augalas nepakenčia vyriškos energetikos, todėl visaip trukdo atsirasti vyrui toje pačioje patalpoje. Sansevjera neša griaunančią vienatvės energetiką, kartais versdama kreiptis į magus ir burtininkus, aiškinantis nesėkmių meilės fronte priežastis.
Renkantis gėles būtina kruopščiai ištirti jų elgseną, ypatumus ir laikymo būdus. Sukauptas žinias panaudokite savo labui, kad visi nemalonumai aplenktų jus. Namų augalai turi nešti džiaugsmą, maitinti energija ir gerinti savijautą.

Sansevjera
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)