Nugalėjo baudos ratų išvengę Prancūzijos biatlonininkai (Marie Doorin Habert, Anais Bescond, Simon Desthieux ir Martin Fourcade) - 1 val. 8 min. 34,3 sek.

Prancūzijos mišrios biatlono estafetės rinktinė laimėjo olimpinį auksą

Antri finišavo Norvegijos sportininkai (Marte Olsbu, Tiril Eckhoff, Johannes Thingnes Boe, Emil Hegle Svendsen, +20,9 sek.; 1 baudos ratas), o bronzos medaliai atiteko italams (Lisa Vittozzi, Dorothea Wierer, Lukas Hofer, Dominik Windisch, +26,9 sek.; 0 baudos ratų).

Per plauką nuo bronzos liko ketvirtąją vietą užėmusi Vokietijos rinktinė (Vanessa Hinz, Laura Dahlmeier, Erik Lesser ir Arnd Peiffer, +27,2; 1 baudos ratas). Ji dar pirmavo po pirmųjų trijų biatlonininkų startų, bet nesėkmingas olimpinio čempiono Arndo Peifferio pasirodymas nusmukdė vokiečius už prizininkų pakylos.

Italo Dominiko Windischo ir vokiečio Arndo Peifferio finišas

N. Kočergina ir D. Rasimovičiūtė panaudojo septynis papildomus šovinius ir turėjo įveikti vieną baudos ratą. T. Kaukėnas ir V. Strolia startuoti nespėjo, nes lietuviai jau buvo aplenkti ratu. Lietuviai aplenkė tik labai nesėkmingai startavusią ir penkis pirmuosius kartus prašovusią Slovakijos komandą.

Olimpinių žaidynių estafetėje Lietuvos biatlonininkai dalyvavo pirmą kartą istorijoje.

Tai buvo paskutinis Lietuvos biatlonininkų startas Pjongčange. Geriausius rezultatus šiose žaidynėse pasiekė 27-erių metų T. Kaukėnas. Jis persekiojimo lenktynėse užėmė 13-ąją vietą, sprinte buvo 17-as, o bendro starto lenktynėse - 30-as.

32-ejų metų N. Kočergina 15 km asmeninėse lenktynėse buvo 30-a, o penktosiose olimpinėse žaidynėse dalyvavusi 33-ejų metų D. Rasimovičiūtė geriausiai pasirodė sprinto rungtyje, kurioje užėmė 65-ąją poziciją. 25-erių metų V. Strolios geriausias pasiekimas - 43-ia pozicija persekiojimo lenktynėse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (247)