„Rapala X-Rap” voblerių seriją šiemet papildė pora masalų, kurie turėtų sudominti didžiųjų lydekų medžiotojus. Šie masalai įdomūs dar ir tuo, kad šiek tiek skiriasi nuo ankstesnių „Rapala” gaminių.

Pirmasis iš šių lydekinių masalų – tai „X-Rap Scoop”, iš pirmo žvilgsnio primenantis vartiklės ir voblerio hibridą. Šis masalas – tai beliežuvis vobleris, kuriam judesius suteikia ne meškeriotojas spiningo judesiais, o išraitytas kūnas.

Šis 14 centimetrų dydžio masalas sveria 68 gramus, jį galima panardinti į didesnį kaip 1,5 metro gylį. Gamintojai „X-Rap Scoop” rekomenduoja traukti „tvičingo” būdu ar tiesiog tolygiu lėtu tempu.

Antroji „Rapala” naujiena lydekautojams – tai net 20 cm ilgio ir 83 gramų svorio voblerio ir guminuko hibridas „X-Rap Peto”.

Šį beliežuvį masalą sudaro kieta priekinė dalis ir silikoninė uodega, kuri vibruoja ir masalą traukiant pastoviu tempu. Visgi gaudant šiuo vobleriu verta daryti pauzes, nes jų metu masalas atsistoja galva žemyn ir ima lėtai skęsti, o jo guminė uodega tuo metu dirba ir vilioja plėšrūnes.

„X-Rap Peto” - žolėtų seklumų masalas, neriantis iki 0,5-1 metro gylio. Ypač viliojančiai atrodo net 15 spalvų gama – žvejai gali rinktis tiek upėtakių ar net karpiukų imitacijas, tiek tradicinius ir visų lydekautojų garbinamus „Tiger” spalvų variantus.