Tai klausimai, kuriuos kiekvienas sau galėjo užduoti po išskirtinės spaudos konferencijos, kurią LNK surengė norėdama pristatyti naują realybės eksperimentą. „Pristatydami savo projektus dažnai sakome, kad to dar nematėte, tačiau šį kartą tikrai drąsiai tai sakysime nė kiek nepašokdami aukščiau bambos“, – po eksperimento visiškoje tamsoje, kuriame dalyvavo žurnalistai, kalbėjo kompanijos „TymDrym“ prodiuseris Dominykas Kubilius.

10 savaičių – tiek truks eksperimentas, kuriame dalyvaus ir regintys spalvotąjį pasaulį, ir neregiai. Pastarieji taps palydovais ir patarėjais tiems, kuriems tamsa nėra natūralus kasdienybės palydovas.

„Nėra didesnio iššūkio negu gyvenimas tamsoje, – sako LNK programų direktorius Jurgis Jefremovas. – Televizija yra vaizdas ir šviesa, o naujas socialinis eksperimentas vyks visiškoje tamsoje. Regintys žmonės pateks į tamsą ir bandys prie to prisitaikyti. Šis projektas – drąsus, stebinantis, išskirtinis ir yra tikras iššūkis ne tik projekto dalyviams, bet ir pačiai televizijai.“

Spaudos konferencijos akimirkos:

Išties televizijos istorijoje dar nebuvo tokio šou, kuris, turėdamas galimybę būti spalvotas, tampa nespalvotu. Tokio, kurio rengėjai atsisakytų bene svarbiausio televizijos komponento - spalvingumo.

Spaudos konferencijos metu žurnalistai turėjo galimybę išbandyti, ką reiškia ne tik rasti kelią tamsoje, bendrauti tamsoje, bet ir ragauti bei uosti. Būtent taip, tamsoje, gyvens ir būsimieji projekto dalyviai, kurie tik dabar kviečiami pildyti paraiškas.

O ar toks projektas žmogui, galinčiam matyti pasaulį, netaps per sunkiu iššūkiu? Ar žmogui, dešimt savaičių išgyvenusiam tamsoje, bus lengva grįžti į įprastą pasaulį? Projekto rengėjų teigimu, visa tai apgalvota, visus dalyvius eksperimento metu stebės medikai: tiek okulistai, tiek psichologai.

Eksperimentą televizijos žiūrovai galės stebėti darbo dienų vakarais, o kūrėjai žada, kad jo stebėjimas bus pritaikytas ir neregintiems.

Koks etapas vainikuos dešimt savaičių visiškoje tamsoje? Nugalėtojo išrinkimas. O jį rinks patys žiūrovai. Tiesa, laimėtojas bus ne vienas, o laimėtojų pora – reginčio ir neregio pora.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)