Svetainėje ripoffreport.com pasirodė skundas, kuriame teigiama, jog Airinas apgaudinėja, šantažuoja ir net persekioja klientus.

„Alfa vyro mokymai – pažinčių svetainė internete, kurios kūrėjai daug žada ir teigia neturėdami absoliučiai jokio pagrindo, ir daro tai abejotinose srityse. Pavyzdžiui, pirmoji pažinčių svetainė, galinti įrodyti sėkmę su moterimis? „YouTube“ platformoje išjungti komentarai, o tai buvo padaryta gavus klausimų ir komentarų apie Airino šantažuojamus ir apgaudinėjamus buvusius klientus. Prieš registruojantis svetainėje, prašoma asmeninių duomenų, pavyzdžiui, vairuotojo pažymėjimo ar asmens tapatybės kortelės numerio. Deja, klientai net nenutuokia, kad jis juos seka ir renka informaciją socialinėje žiniasklaidoje, o vėliau šantažuoja ir grasina pakenkti, jei nebus taip, kaip jis norėtų“, – teigiama skunde.

Airino veikla suabejojęs asmuo taip pat teigia, jog „Alfa vyras“ siekia savo klientus tapti priklausomais. „Airinas sumaniai manipuliuoja savo klientais, kurie akivaizdžiai gana lengvai pasiduoda kontrolei, ir stengiasi juos paversti nuo jo priklausomais visą likusį gyvenimą (tarsi kokia sekta), – teigia asmuo. – Jis stengiasi prisisiurbti prie savo klientų. Turi nemažai bendrininkų svetainėse „YouTube“ ir „Facebook“ ir naudojasi daugybe skirtingų vaizdo įrašų iš skirtingų šaltinių, kurdamas įspūdį, kad tai vis naujos ir naujos sėkmingų pažinčių istorijos, nors iš tikrųjų klientui brukami seni perdaryti vaizdeliai.“

Skunde taip pat rašomi pastebėjimai apie vaizdo įrašus. „Pavadinimai (vaizdo įrašų) irgi klaidina. Vaikinas, kuris vaizdelio pradžioje susipažįsta su blondine, teigia, kad tai triukas, padėsiantis į lovą įsivilioti bet kurią, bet iš tikrųjų tai senesniuose įrašuose jau matytas žmogus. Ir tai neturi nieko bendro su įrašo pavadinimu. Jis nuolat visus apgaudinėja, bandydamas sudaryti įspūdį, kad jo verslas sėkmingas, nors visi puikiai žino, kad šis žmogus – sukčius ir sociopatas. Niekas nežino, ar jis iš viso yra sakęs tiesą, nes garsėja kaip melagių melagis. Melavo apie savo biurą Vašingtone, Jungtinėse Valstijose, ir kitose šalyse, kur net nėra gyvenime buvęs. Niekada nesilankė ir San Diege, toje vietoje, kur filmuotas vaizdo įrašas, ir iš viso – niekada nebuvo Amerikoje“, – įsitikinęs skundą patalpinęs asmuo.

Jam užkliuvo ir Airino viešos pagyros, esą jis per savaitę permiega net su keliomis moterimis ir yra sėkmingas moterų viliotojas. „Jei akiplėšiškai meluoja apie mažus dalykus, nejaugi manote, kad sakys tiesą ir svarbiais atvejais? Tvirtina kiekvieną savaitę permiegantys su 2 ar 3 naujomis merginomis, tačiau liudininkai patvirtina, kad tai netiesa, iš tikrųjų jam sudėtinga per savaitę suorganizuoti bent vieną pasimatymą, o mergina iš senesnių vaizdo įrašų jį paliko, nes jautėsi nesaugi“, – teigia jis.

Abejojama ir Airino punktualumu bei požiūriu į klientus. „Jo mokymai tikras chaosas, gali paskutine minutę viską atšaukti, nes nebetinka laikas. Dauguma klientų negauna žadėtų rezultatų – nepadeda nei svetainė, nei vaizdo įrašai, nei jo pardavinėjamass produktas. Daugiausia, ką jis gali padaryti – padrąsinti prieiti prie patinkančios merginos, pakeisti aprangos stilių ir galbūt padėti įvaldyti kelis šokio judesius, bet tik tiek, – įvardijo Airino veikla suabejojęs asmuo. – Jo reklamuojami metodai iš esmės tėra perdirbtos strategijos, kaip įtikinti merginą, kad esi tas, kas iš tikrųjų nesi.“

Šis asmuo taip pat kaltina Airiną grasinimais ir neteisėtu pinigų reikalavimu. „Galiausiai jis iš visų jėgų bandys jus įtikinti, kad geriausias būdas pagerinti savo asmeninį gyvenimą, yra ne dėmesys sau ir darbas su savimi, bet pinigai, kuriuos jam mokate, ir nuolatinis galvos skausmas, jog šis veikėjas grasina į jūsų darbovietę, šeimai ar draugams nusiųsti gėdingų vaizdo įrašų, kuriuose atsidūrėte (jei jam nesumokėsite tiek, kiek jis manosi esąs vertas). Be to, jis niekada nesiklausys prašymų pašalinti vaizdo įrašus. Maža to, Lietuvoje jis tikras pajuokų objektas, užtenka panaršyti internete, visi žino, kad jis apgavikas. Vyrukas taip desperatiškai ieško klientų, kad yra priverstas perdarinėti senus vaizdo įrašus su senais klientais, kuriems jo mokymai nedavė naudos, ir kurti iliuziją, kad jiems visgi pavyko. Jei norite gauti daugiau informacijos apie šį vyruką ir jo buvusius klientus, parašykite man asmeninę žinutę“, – siūlo asmuo.

Kitas skundas Airino veikla buvo patalpintas reddit.com svetainėje. „Vienintelis svetainės alphamantraining.com komandos narys ir savininkas yra Airinas Arutiunian. Jis tvirtina, kad žmonės juo tiesiog privalo pasitikėti, nes „Google“ paieškos sistemoje nerasite nė vieno blogo atsiliepimo. Jei ieškosite jo lietuviškame internete, sužinosite, kad jis tikrai ne toks mergišius, kokiu apsimeta. Iš tikrųjų, jis visos šalies pajuokų objektas, – sako asmuo, paskaitęs lietuviškos žiniasklaidos. – Vaikinas garsėja šantažu, reikalaujant pinigų, už tai sulaukė ir teisėsaugos dėmesio. Būta bylos, kur jis tvirtino, esą klientas jam sumokėjo per mažai pinigų, todėl jis pagrasinęs vaizdelius, kaip pastarasis kalbina merginas, nusiųsti jam artimiems žmonėms.“

Šiam asmeniui taip pat užkliuvo tai, jog Airinas, prisiviliojęs vyrus į savo mokymus, prašo jų itin asmeninių duomenų. „Savo klientų jis prašo pateikti asmeninių duomenų, pavyzdžiui, vairuotojo pažymėjimo numerį ar asmens kodą. A. Arutiunianas apie savo klientus renka visą įmanomą informaciją, tikėdamasis, kad galės juos šantažuoti ateityje, jei manys, kad to reikia. Be to, jo paslaugas pirkę klientai niekada negauna svetainėje žadamų rezultatų. Stebuklingai neatsiranda nei tas pasitikėjimas savimi, nei būriai merginų. Jis netgi yra pareiškęs, kad jo mokymai jums suteiks daugiau pasitikėjimo savimi, nei kad jo turi milijardas karinio JAV jūrų laivyno specialiųjų pajėgų karių. Ar tie klientai atrodo kaip alfa vyrai ir tą pačią dieną jau mylisi su atsitiktinėmis merginomis? Ar verta mokėti 10 tūkst. (neskaitant savaitės viešbutyje, skrydžio ir maisto) vien už laikiną pasitikėjimo savimi kilstelėjimą ir telefono numerį?“ – klausia Airino veikla suabejojęs asmuo ir pateikia įvairių jo vaizdo įrašų pavyzdžių.

Jis taip pat teigia, jog Airino taktika yra tokia: jei per tam tikrą laiką kliento pasitikėjimas savimi nepakyla, jis pareikalauja daugiau pinigų ir teigia, kad reikia tęsti mokymus. „Kai klientas negauna trokštamo rezultato, A. Arutunian staiga pakeičia susitarimo sąlygas ir pareiškia, kad klientas jam turi dar sumokėti, nes žadėtam rezultatui reikia daugiau mokymų, – teigia jis. – Vėliau pasiekiamas toks bendravimo lūžis, kai jis klientams pareiškia: klientai privalo nuo jo priklausyti visą likusį gyvenimą, nes tik tokiu atveju sulauks žadėtų rezultatų. Tiesą sakant, jis gali padėti pakeisti stilių, išmokyti geriau šokti ir motyvuoti prieiti prie patikusios merginos. Šis vyrukas niekuo nesiskiria nuo kitų konsultantų, tik kainuoja labai brangiai. Tas jo suteikiamas pasitikėjimas savimi tėra placebo efektas, kurį sukelia stiliaus pokyčiai ir drąsa prieiti prie merginų, galbūt pavyks gauti vienos ar kitos telefono numerį, bet tai viskas. Jau geriau už tūkstantį pasisamdyti tikrą profesionalą, kuris padėtų tobulėti, o ne kreiptis į tokį sukčių.“

Šiam asmeniui užkliuvo ir tai, jog, jei klientas negauna paslaugų, kurių tikėjosi, negali tikėtis pinigų grąžinimo: „Dar vienas perspėjimas – jis nesutinka grąžinti pinigų, jeigu įsigyjate jo produktą, bet jo negaunate. Jei norės, bet kurią akimirką gali panaikinti jūsų paskyrą. Ir dauguma jo mokymų vaizdo įrašų yra klastotės. Tai įrodo prastas montažas ir tai, kad kartojasi merginos, prie kurių jis su klientais prieina“.

Internete galima rasti ir daugiau skundų Airino veikla įvairiose diskusijų platformose.

DELFI primena, jog tai ne pirmas skandalas, į kurį įsivelia A. Arutiunianas. 2017 metų pradžioje jis buvo nubaustas už pornografijos platinimą. Vaizdo įrašuose buvo nufilmuotas A. Arutiunianas ir tyrėjų nenustatytos merginos apnuogintais lytiniais organais ir atliekant lytinį aktą.2016 metais teismo slenkstį Airinas mynė dėl neteisėto merginos atvaizdo panaudojimo savo vaizdo įrašuose.

DELFI taip pat primena, jog dar 2015-ųjų vasaros pabaigoje Airinas buvo garsiai pareiškęs, jog nutraukia veiklą.

„Sulaukiau darbo pasiūlymo iš rimtos užsienio kompanijos ir nusprendžiau nutraukti šią veiklą, – portalui MIESTE.lt patvirtino Airinas. – Daugiau nebepriimsiu nė vieno mokinio, nes noriu koncentruotis ties viena veikla, nesinori blaškytis.“

Ir nors vaikinas nepanoro atskleisti, kokias pareigas jam pasiūlė minėta kompanija, patikino, kad veikla pelninga, todėl negalėjo atsisakyti pasiūlymo. Per daugiau nei penkerius metus Airinas tikina išmokęs daugiau nei šimtą vyrų profesionaliai vilioti moteris.

„Seminaruose būdavo daugiau mokinių, tačiau asmeniškai mokinau apie šimtą“, – pasakojo Airinas. Individualūs mokymai, kuriuose Airinas mokydavo viliojimo, šokio bei bendravimo su moterimis meno, trukdavo kelias dienas. Per jas vaikinas buvo išmokomas ne tik teorijos, jo žinios buvo patikrinamos ir viešose erdvėse bei klubuose.

Ir nors po šio pareiškimo jis panaikino lietuviškąją savo paslaugų teikimo svetainę, šiuo metu galima rasti anglų kalba sukurtą puslapį su jo vaizdo įrašais bei atvaizdais.

DELFI su Airinu nepavyko susisiekti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (141)