Po 17 gyvybių nusinešusių šaudynių JAV Floridos valstijos vidurinėje mokykloje praėjusį trečiadienį JAV prezidentas sulaukė didėjančio spaudimo imtis veiksmų. Pasipiktinę šaudynes išgyvenę mokiniai ragino surengti Vašingtone žygį, kuriuo reikalautų keisti JAV šaunamųjų ginklų įstatymus.

Praėjus kelioms dienoms po šaudynių D. Trumpas kalbėjosi su senatoriais Chrisu Murphy'u ir Johnu Cornynu apie įstatymo projektą dėl nacionalinės duomenų bazės sutvarkymo, reikalaujant valstijų ir federalinių agentūrų daug dažniau pranešti apie pažeidimus ir nusikaltimus, kurie sutrukdytų asmenims įsigyti šaunamųjų ginklų.

Remiantis pranešimais, 26 žmonių gyvybes pareikalavusias šaudynes Teksaso bažnyčioje surengęs, JAV karinėse oro pajėgose tarnavęs Devinas Kelly'is galėjo įsigyti šaunamųjų ginklų, nepaisant to, kad karo teismas prisipažino jį kaltu dėl pakartotinio žmonos ir posūnio užpuolimo bei pašalino iš oro pajėgų. Teistumas pagal įstatymą turėjo sutrukdyti jam įsigyti ir turėti šaunamųjų ginklų, tačiau oro pajėgos niekada nepranešė apie šį nuosprendį.