Apžvalgininkas Andrius Tapinas pastebėjo, kad Vasario 16-ąją klausimų keliančia nuotrauka pasidalijo Seimo narė Aušra Papirtienė. Kartu su kolegomis, tarp kurių – ir Kauno meras Visvaldas Matijošaitis, ji kelia nykščius aukštyn stovėdama greta paminklo žuvusiems už Lietuvos laisvę.

Aptariamas paminklas yra sukurtas skulptoriaus Juozo Zikaro ir architekto Vladimiro Dubeneckio. Gyvojo krašto enciklopedijoje rašoma, kad jis sumūrytas iš akmenų, surinktų Nepriklausomybės karo laukuose.

A. Tapinas: ne ta vieta tavo nykščiui

„Mano kolega dažnai naudoja puikų žodį „supratis“. Tai va šioje nuotraukoje „supračio“ nėra nė lašelio. Kauno meras, žinoma, didžiuojasi savo paprastumu, bet net ir labai paprastam žmogui turėtų kažkaip ateiti mintis į galvą, kad tokiose vietose išsišiepti ir į priekį išstatyti „laiką“ nederėtų“, – savo feisbuko paskyroje rašo A. Tapinas.

Jis ironizuoja, kad, jei V. Matijošaitis taptų prezidentu, apie ką pastaruoju metu aktyviai diskutuojama, „laikinimui“ atsirastų dar didesnės perspektyvos.

„Vizitas Izraelyje – plati šypsena ir „like“ „Yad Vasheme“, Lenkijoje „laikinam“ koncentracijos stovyklą Štuthofe, Ukrainoje tiesi nykštį į priekį lankydamas Babij Jarą, o amerikiečiai tikrai supras, jeigu „pasilaikinsi“ prie teroristų aukų memorialo Pentagone.

Gerai, tarkim, meras yra žmogus paprastas, bet negi iš visos skvernų nešiotojų kompanijos su Seimo narėmis ir vicemerais nuotraukoje neatsirado nė vieno, kuris prieitų ir pasakytų: „Visvaldai, valdykis truputį, na, ne ta vieta tavo nykščiui“, – stebėjosi jis.

Atsiprašė: reikia atidžiai apsižvalgyti, kas yra nuotraukos antrame plane

Tiesa, pirmadienį aptariama nuotrauka iš Seimo narės profilio dingo. A. Papirtienė taip pat viešai atsiprašė visų, kuriuos ji įžeidė.

„Atsiprašau visų, ką įžeidė mano įkelta nuotrauka, kurioje esame kartu su Kauno meru Kauno karo muziejaus sodelyje. Fotografuodamiesi ir švęsdami Vasario 16-ąją neturėjome jokių blogų ketinimų. Tai pamoka, kad reikia atidžiai apsižvalgyti, kas yra nuotraukos antrame plane“, – pripažino ji.

Kone identiškos A. Tapinas sulaukė ir V. Matijošaičio reakcijos.

„Ką tik gavau mero reakciją: „Tai yra nedovanotina klaida. Atsiprašau kiekvieno, kurį tai įžeidė. Reikia atsargiau žiūrėti ne tik į tai, kas prašo nusifotografuoti, bet ir į tai, kas yra nuotraukos antrame plane“, – perdavė jis.

Tokią V. Matijošaičio poziciją DELFI patvirtino ir jo patarėjas ryšiams su visuomene Tomas Grigalevičius.

Tai – ne pirmoji ažiotažą sukėlusi nuotrauka

DELFI primena, kad panašus atvejis buvo pagarsintas ir sausio pabaigoje. Per Matuko – įtariama, tėvų mirtinai sumušto keturmečio – mirties metines Socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis išplatino fotografiją prie berniuko kapo.

Ministro patarėja viešiesiems ryšiams Gabija Vitkevičiūtė po socialiniuose tinkluose kilusios audros aiškino, kad L. Kukuraičio nuotrauka prie Matuko kapo buvo simbolis ir siekis atkreipti dėmesį į problemą.

Savo ruožtu jis pats sakė su berniuku jaučiantis asmeninį ryšį, per šiuos metus daug kartų su juo bendravęs, rėmęsis į jį, kai reikėjo daryti svarbius sprendimus.

Tiesa, po kilusio ažiotažo G. Vitkevičiūtė pranešė pasitraukianti iš užimamų pareigų.

„Prisiimu visą atsakomybę už ministro L. Kukuraičio komunikaciją LR Socialinės apsaugos ir darbo ministerijoje nuo 2017 m. sausio 9 iki 2018 m. sausio 31 d. su visomis jam padarytomis pasekmėmis – tiek teigiamomis, tiek neigiamomis. Apgailestauju ir atsiprašau tų, kurie mano darbą vertino kitaip nei aš“, – aiškino ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (932)