Keturis mėnesius Lukiškių kalėjime praleidęs L. Baltrūnas pagaliau išvys savo žmoną Daivą Baltrūnienę.

L. Baltrūno advokatas Rolandas Tilindis DELFI sakė, kad jo ginamąjį pareigūnai patys nuveš namo. Taip yra dėl paskirtos kardomosios priemonės intensyvios priežiūros (apykojės).

„Jam (L. Baltrūnui – DELFI) reikės apsiprasti su priemone, susivokti, ką jis gali daryti, ko negali“, - sakė advokatas.

Į laisvę paleisti A. Kilkaus nužudymu įtariamą vyrą nusprendė Vilniaus apylinkės teismas. Prokuratūra apskundė tokį teismo sprendimą, tačiau ketvirtadienį aukštesnės instancijos teismas prokuratūros skundo netenkino.

Sulaikė po 4 dienų

A. Kilkus dingo dar spalio 15 dieną apie 17 val. Vilniuje. Vyras iš namų išvažiavo „Harley Davidson“ motociklu. Praėjus 4 dienoms pareigūnai sulaikė įtariamąjį L. Baltrūną.

Iš pradžių Baltrūnas buvo įtariamas prisidėjus prie buvusio „MC Vorai“ baikerių klubo nario dingimo, tačiau byla beveik po dviejų mėnesių buvo perkvalifikuota. Tada pareigūnai pradėjo tirti tyčinį nužudymą, o L. Baltrūnui pareikšti įtarimai ne dėl neteisėto laisvės atėmimo, o dėl tyčinio nužudymo.

Po kurio laiko įtarimai buvo pareikšti dar dviem žmonėms Dariui Matusevičiui ir įtariamojo žmonai D. Baltrūnienei.

Teigia, kad Kilkaus nežudė

D. Matusevičius prisipažino, kad esą L. Baltrūnas jo prašė sunaikinti A. Kilkui priklausantį motociklą „Harley Davidson“, kuriuo jis buvo atvykęs susitikti su „Vorų“ prezidentu.

Kodėl brangiai kainuojančio motociklo vyras nesunaikino, o paliko miške Varėnos rajone, neaišku. Įtariamasis taip pat tada nepateikė jokios informacijos apie vietą, kurioje galėtų būti A. Kilkus.

Baltrūno advokatas Saulius Juzukonis DELFI sakė, kad jo ginamasis pripažino, jog prašė pradanginti motociklą, tačiau teigia, kad A. Kilkaus nežudė ir paskutinį kartą, kai A. Kilkų matė, jis buvo gyvas.

Kaltinimai bendrininkavimu

Įtariamųjų advokatai DELFI sakė, kad D. Baltrūnienei yra pareikšti kaltinimai bendrininkavimu nužudant ir įkalčio (liemenės) slėpimu.

Tačiau yra žinoma, kad įkaltis buvo rastas L. Baltrūno mamos namuose. L. Baltrūno žmona teigia negalinti pasakyti, ar jos vyras tą lemtingą A. Kilkaus dingimo dieną buvo apsirengęs savo baikerio liemenę. „Aš neatsimenu, tikrai“, sakė pašnekovė.