Nusikalstamos grupuotės „Primeiro Comando da Capital“ („Pirmoji sostinės komanda“, PCC ) lyderis Rogerio Jeremias de Simone buvo rastas negyvas Searos valstijoje šalies šiaurės rytuose, sakoma pranešimuose.

Valstijos pareigūnai naujienų agentūrai AFP patvirtino, kad penktadienį viename indėnų rezervate buvo rasti du lavonai.

Remdamasi San Paulo prokuroru naujienų svetainė UOL pranešė, kad nužudytieji yra R. J. de Simone, dar vadinamas Gege do Mangue, ir vienas jo pakalikų Fabiano Alvesas de Souza.

Naujienų svetainė G1 pranešė, kad jiems buvo šauta į galvą ir durta į akį. Policija mano, kad jie galėjo patekti į konkuruojančios grupuotės pasalą. Pagal kitą versiją jie tapo vidaus sąskaitų suvedimo aukomis.

R. J. de Simone gauja turi padalinių keliose Brazilijos valstijose, kad galėtų kontroliuoti kokaino kontrabandos kelius iš Kolumbijos, Peru ir Bolivijos – trijų didžiausių gamintojų pasaulyje.

Per Braziliją eina svarbus narkotikų kelias į Europą.

41 metų R. J. de Simone pernai vasarį buvo paleistas iš kalėjimo, kur sėdėjo dešimtmetį. Jis turėjo grįžti į teismą dėl dviejų kaltinimų nužudymu, bet niekada taip ir nepasirodė.

2006 metais, teisėsaugos pareigūnams nusprendus perkelti gaujos lyderius į griežto režimo kalėjimus, PCC kelias dienas terorizavo savo pagrindinį bastioną San Paulą. Per neramumus buvo nužudyta daug policijos pareigūnų, sudeginta autobusų ir apiplėšta parduotuvių.

Brazilijoje įvykdomų smurtinių nusikaltimų skaičius yra vienas didžiausių pasaulyje; kasmet čia įvykdoma beveik 60 tūkst. žmogžudysčių.

Didelę smurto dalį nulemia kovos dėl narkotikų; konfliktai vyksta gatvėse ir kalėjimuose, kur dažnai konfrontuoja PCC ir kita svarbi gauja, „Comando Vermelho“ („Raudonoji komanda“) iš Rio de Žaneiro, taip nuo jų atskilusios grupuotės.

Vienas kruviniausių epizodų buvo sukilimas Amazonijos valstijos miesto Manauso kalėjime praėjusių metų pradžioje. Tuomet žuvo 56 žmonės.