Buvo Rusijos TFSR ir Valstybės Dūmos deputatas ir net Dūmos vicepirmininkas, tačiau tai buvo 10-ojo XX amžiaus dešimtmečio pabaigoje bei pirmojo šio amžiaus dešimtmečio pradžioje. Prieš dešimt metų jo darbas Dūmoje baigėsi, ir nuo tada jis nebuvo išrinktas į jokį postą.

S. Baburinas yra nacionalistinės-konservatyvios partijos „Rusijos liaudies sąjunga“ įkūrėjas. Ši partija ir iškėlė jį kandidatu. Politikas buvo ir vienas iš nacionalistinių „rusų maršų“ Maskvoje organizatorių.

Dalyvavimo forma: atstovauja partijai „Rusijos liaudies sąjunga“
Rezultatas ankstesniuose rinkimuose: nedalyvavo

Netikėčiausias prezidento rinkimų dalyvis. Iki pat gruodžio pabaigos, kai partija iškėlė jo kandidatūrą, pats asmeniškai apie savo ketinimus neskelbė.

Lenino vardo žemės ūkio bendrovės – vieno didžiausių braškių augintojų šalyje – direktorius. Beje, dar visai neseniai P. Grudininas neturėjo jokių ryšių su komunistais. 2000 metais jis buvo kandidato V. Putino patikėtinis, o iki 2010 metų buvo „Vieningosios Rusijos“ narys.

P. Grudininas pirmauja pagal kompromituojančios medžiagos ir neigiamų pranešimų televizijos eteryje kiekį. Žiniasklaida skelbia, kad jis pamiršo deklaruoti užsienyje turimas sąskaitas, praneša apie jo atostogas užsienyje ir bendrovės žemių pardavimus.

Į kritiką reaguoja gana aršiai. Josifą Staliną jis yra pavadinęs geriausiu vadovu per praėjusius šimtą metų.

Dalyvavimo forma: atstovauja Rusijos Federacijos komunistų partijai
Rezultatas ankstesniuose rinkimuose: nedalyvavo

Nepakeičiamas Rusijos liberalų demokratų partijos lyderis keturis kartus buvo kandidatu į Rusijos prezidentus, kartą siekė Rusijos TFSR prezidento posto ir nė karto neužėmė net antros vietos.

Atsisakė dalyvauti rinkimuose tik kartą – 2004 metais, ir vietoj savęs iškėlė kandidatu savo apsaugininką Olegą Malyškiną.

Nepaisant pralaimėjimo, kandidatuoja visuose rinkimuose. Galbūt to priežastis yra valstybinis finansavimas, kurį partija gauna už dalyvavimą rinkimuose. O galbūt priežastis yra jo institutui Maskvos centre padovanotas pastatas.

Rusijos viešosios nuomonės tyrimų centro sausio 26-28 dienomis atlikta apklausa parodė, kad už V. Žirinovskį yra pasirengę balsuoti 5,9 proc. žmonių.

Dalyvavimo forma: atstovauja Rusijos liberalų demokratų partijai.
Ankstesnių rinkimų rezultatai:
1996 metai: 5,7 proc.
2000 metai: 2,7 proc.
2008 metai: 9,35 proc.
2012 metai: 9,35 proc.

Siekia prezidento posto ketvirtą kartą nuo 2000 metų. Kartą valstybės vairą ketveriems metams buvo perdavęs Dmitrijui Medvedevui. Po pertraukos vėl balotiravosi prezidento rinkimuose.

Kritikai atkreipė dėmesį, kad V. Putino kandidatavimas trečiai kadencijai prieštaravo Konstitucijai. Tačiau Centrinė rinkimų komisija straipsnį interpretavo taip, kad negalima dalyvauti rinkimuose daugiau nei du kartus iš eilės.

Net neabejojama, kad ir vėl laimės prezidento rinkimus. Apklausos rodo, kad jį palaiko apie 70 proc. žmonių.

Dalyvavimo forma: išsikėlė pats.
Ankstesnių rinkimų rezultatai:
2000 metai: 53 proc.
2004 metai: 71,31 proc.
2012 metai: 63,6 proc.

Televizijos laidų vedėja su didesniu nei 90 proc. žinomumu, buvusio V. Putino viršininko Sankt Peterburgo gubernatoriaus Anatolijaus Sobčiako dukra.

Prieš iškeldama savo kandidatūrą, K. Sobčiak susitiko su V. Putinu ir aptarė savo kandidatavimą. Tačiau, jos teigimu, jis buvo nepatenkintas. Tuo tarpu šaltiniai ir žiniasklaida skelbia, kad jos kandidatavimas buvo sugalvotas Kremliaus koridoriuose, kad būtų nukreiptas dėmesys nuo opozicionieriaus Aleksejaus Navalno.

Pasižymi radikaliausiais iš visų kandidatų pasisakymais. Aneksuotą Krymą vadina ukrainietišku (juridiškai), pasisako už seksualinių mažumų teises, kritikuoja Čečėnijos lyderį Ramzaną Kadyrovą ir Rusijos Stačiatikių Bažnyčios veiklą.

Dalyvavimo forma: specialiai prieš rinkimus tapo Andrejaus Nečajevo įkurtos „Pilietinės iniciatyvos“ nare, kuriai ir atstovauja.
Ankstesnių rinkimų rezultatas: nedalyvavo.

„Rusijos komunistai“ neturi nieko bendro su antra pagal narių skaičių Rusijos partija. M. Suraikinas partiją įregistravo 2012 metais, kuomet atsirado galimybė steigti partijas, turinčias mažiausiai 500 narių.

Rusijos Federacijos komunistų partija M. Suraikino partiją vadina Komunistų partijos „gadintoja“.

Kartą Komunistų partija net bylinėjosi su „Rusijos komunistais“ dėl komunistinės simbolikos naudojimo, tačiau bylą pralaimėjo.

Dalyvavimo forma: atstovauja partijai „Rusijos komunistai“.
Ankstesnių rinkimų rezultatas: nedalyvavo.

Dar vasarą B. Titovas sakė, kad neketina dalyvauti rinkimuose, tačiau gruodį persigalvojo. Jo šeimai priklauso šampanizuotų vynų gamykla, o pats B. Titovas daug metų vadovavo šios kompanijų valdybai.

B. Titovas – „Augimo partijos“ pirmininkas. Dūmos rinkimuose ji surinko 1,29 proc. balsų. Jo asmeninis reitingas yra mažesnis nei 1 proc. (Rusijos viešosios nuomonės tyrimų centro sausio 26–28 d. d. atliktos apklausos duomenimis, jis sudaro 0,3 proc.).

Kaip prezidento administracijos darbuotojas B. Titovas yra minimas JAV iždo departamento parengtoje „Kremliaus ataskaitoje“.

Dalyvavimo forma: „Augimo partijos“ kandidatas.
Ankstesnių rinkimų rezultatas: nedalyvavo.

Vienas iš „Jabloko“ partijos steigėjų dukart siekė Rusijos prezidento posto – 1996 ir 2000 metais. Trečiasis mėginimas 2012 metais buvo nesėkmingas, nes Centrinė rinkimų komisija atsisakė jį registruoti dėl parašų broko. Remiantis 2012 metais galiojusiu įstatymu, neparlamentinės partijos kandidatas turėjo surinkti 1 mln. parašų.

Rusijos viešosios nuomonės tyrimų centro duomenimis, už jį ketina balsuoti 0,9 proc. rinkėjų.

Dalyvavimo forma: atstovauja partijai „Jabloko“.
Ankstesnių rinkimų rezultatai:
1996 metai: 7,34 proc.
2000 metai: 5,8 proc.