Pranešime pažymima, jog „Amaq“ nepateikė jokių įrodymų, kad IS teroristai prisidėjo prie atakos šioje Rusijos respublikoje Šiaurės Kaukaze.

Sekmadienį ginkluotas vyras iš medžioklinio šautuvo ėmė šaudyti į tikinčiuosius prie cerkvės Kizliare. Žuvo penkios moterys, dar keturi žmonės buvo sužeisti, jie gydomi ligoninėje.

Paaiškėjo, kad nusikaltėlis - 22 metų vietos gyventojas. Jį nukovė policijos pareigūnai. Naujienų agentūros „Interfax“ šaltinio duomenimis, per kratą jo namuose buvo rastas vaizdo įrašas, kurį užpuolikas įrašė, kalbėdamas IS vėliavos fone.

Rusijos Dagestano respublikos muftiatas pasmerkė sekmadienį įvykdytą ginkluotą užpuolimą Kizliaro miesto cerkvėje, per kurį žuvo ir buvo sužeista žmonių.

Per šį išpuolį neramiame Šiaurės Kaukazo regione žuvo penkios moterys, o dar keturi žmonės buvo sužeisti ir yra gydomi ligoninėje.

„Gavome liūdnų žinių... Sekmadienį, per Maslenicą (Užgavenes), Kizliare įvyko tragedija. Nuo vahabito, kuris pradėjo šaudyti iš medžioklinio šautuvo, rankos žuvo penki taikūs piliečiai, o dar keturi buvo sužeisti“, – savo puslapyje socialiniame tinkle „Instagram“ pranešė Dagestano musulmonų administracinis centras.

Muftiatas griežtai smerkia bet kokias smurto apraiškas, sakoma pranešime.

„Vahabitai, kurie šiandien prisidengia pseudoislamu, nieko bendra su islamu neturi. Reiškiame nuoširdžią užuojautą žuvusiųjų artimiesiems ir nukentėjusiesiems“, – sakoma muftiato pranešime.

Tuo tarpu naujienų agentūros „Interfax“ šaltinis sakė, kad per kratą užpuoliko namuose buvo rastas vaizdo kreipimasis, kurį jis įrašė džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ (IS) vėliavos fone. Įraše užpuolikas matomas sėdintis su kauke, šalia jo matyti ginklas, iš kurio jis šaudė, ir peilis.