Šiemet, kaip ir kasmet, Vasario 16-ąją šią valstybei svarbią datą paminėjome iškeldami trispalvę, giedodami tautinę giesmę. Tik šis kartas – ypatingas, dar prasmingesnis, dar labiau suvienijantis ir įkvepiantis, nes tai – Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetis, taigi ir paminėti bei pasveikinti Lietuvą ir vieni kitus norėjome ypatingai: gyva žmonių grandine sustoję į skaičių 100, virš galvų laikydami geltonus, žalius ir raudonus lapus, fiksuojant šį vaizdą iš viršaus.

Šventės metu išgyvenome džiaugsmo, pasididžiavimo ir vienybės jausmus, tačiau šie jausmai mus aplanko kasdien, grįžtant į Lampėdžius, išvydus vėliavą – ir, nors akimirkai, suvirpa krūtinėje vienybės džiaugsmas ir patriotiškumas. Kaskart kiekvienas galime sau pasakyti – tai – mano, mūsų vėliava.

Šiame skvere, įamžinant Lietuvos valstybės šimtmetį, norime pastatyti paminklinį akmenį. Esame tikri, kad taip sukurtume vietą, skleidžiančią ypatingą dvasią, dar labiau traukiančią kiekvieną iš mūsų ateiti čia ir kartu paminėti Lietuvai ir bendruomenei svarbias datas. Nes mes visi kartu ir esame Lietuva.