Tobulai iš žaidimo atakavęs D. Sabonis per 19 minučių pasižymėjo dvigubu dubliu – pelnė 13 taškų (5/5 dvitaškiai, 1/1 tritaškis) ir atkovojo 11 kamuolių bei tapo pirmu Lietuvos krepšininku, įregistravusiu tokį pasiekimą Kylančių žvaigždžių mače.

Be to, Domantas antrus metus iš eilės džiaugėsi Pasaulio rinktinės triumfu prieš JAV – 155:124 (40:32, 38:27, 40:29, 37:36). Pernai D. Sabonis surinko 10 taškų.

Nuo 2015-ųjų rengiamose tokio formato dvikovose pasauliečiai pirmauja jau 3:1, o pergalė 31 taškų skirtumas – kol kas rekordinė per šių akistatų istoriją.

„Buvo smagu. Mes žengėme į aikštę ir svarbiausia, kad laimėjome. Geras laikas. Mane palaikė Victoras Oladipo ir Mylesas Turneris, tai – nuostabu. Aš laimingas, nes tai antra pergalė iš dviejų galimų“, – gyrėsi D. Sabonis.

„Šie metai – puikūs. Man patinka žaisti Indianos „Pacers“ ir mes stengsimės laimėti kaip įmanoma daugiau susitikimų“, – sėkmingu sezonu džiaugėsi jis.

Pasiteiravus, ar jo tėvas didžiuojasi juo ir taip, kaip klostosi jo karjera, D. Sabonis ėmė šypsotis.

„Aš taip tikiuosi. Man jis tik palinkėjo pasilinksminti ir nesusižeisti per Žvaigždžių dieną“, – juokėsi Domas.

Ispanų žurnalisto paklaustas, ką mano apie naujausią L. Ballo pasisakymą, kad Lietuvos iki šiol niekas nežinojo, D. Sabonis su tuo nesutiko.

„Visiems tiems, kas supranta krepšinį, taip pat tarptautinį krepšinį – Lietuva visada buvo didelė didelė didelė jo dalis su gilia istorija. Ir visi apie tai žino, taigi...“, – paaiškino D. Sabonis.

Primename, kad duodamas interviu ESPN L. Ballas įgėlė Lietuvai.

„Kai LaMelo ir LiAngelo rungtyniauja kartu, atsitinka kažkas gero. Bet seniai Lietuvos komandai yra sunku pripažinti, kad du amerikiečiai paaugliai veda į pergales. Prieš mums atvykstant Lietuva buvo niekas, o dabar apie tai ir tegirdime – Lietuva, Lietuva, Lietuva… Kodėl? Nes ten žaidžia Ballai. Mes išryškinome šią vietą žemėlapyje. Anksčiau apie Lietuvą niekas nė nepagalvodavo“, – emocingai kalbėjo jis.