„Grupuotė „Hezbollah“ yra ne vien Jungtinių Valstijų rūpestis. Libano žmonės irgi turėtų nerimauti, kad „Hezbollah“ veiksmai ir jos augantis arsenalas atneša Libanui nepageidautiną ir nenaudingą“ dėmesį, – sakė Beirute viešintis R. Tillersonas.

„Judėjimo „Hezbollah“ įsivėlimas į regioninius konfliktus kelia grėsmę Libano saugumui ir turi destabilizuojančios įtakos regionui“, – sakė jis apie Irano remiamą šiitų judėjimą. Be to, „Hezbollah“ yra partneris Libano koalicijos vyriausybėje bei pagrindinis Damasko režimo sąjungininkas.

Jungtinės Valstijos Sirijos prezidento Basharo al Assado sąjungininką „Hezbollah“ yra paskelbusios „teroristine organizacija“.

„Jų buvimas Sirijoje pratęsė kraujo praliejimą, padidino nekaltų žmonių perkėlimo (mastą) ir parėmė barbarišką B. al Assado režimą“, – sakė R. Tillersonas per spaudos konferenciją, kurioje dalyvavo ir Libano premjeras Saadas Hariri.

Lapkritį S. Hariri šokiravo visą šalį, kai netikėtai paskelbė atsistatydinantis iš pareigų. Pagrindine atsistatydinimo priežastimi jis nurodė ginkluoto šiitų judėjimo „Hezbollah“ kišimąsi į regiono reikalus. Vėliau šį atsistatydinimą Libano vyriausybės vadovas atšaukė.