Vilniaus apygardos teismas paliko galioti žemesnės instancijos nutartį - baikerio nužudymų įtariamą L. Baltrūną paleisti į laisvę. Įtariamajam paskirtos kardomosios priemonės - intensyvi priežiūra ir dokumentų paėmimas.

Išnagrinėtas skundas

Per rekordiškai trumpą laiką išnagrinėtas skundas stebina L. Baltrūno advokatus.

„Rekordiškai greitai skundas buvo paduotas, byla paskirta nagrinėjimui ir per kiek išnagrinėta – daugiau nei per parą“, - sakė Saulius Juzukonis.

Advokatas teigė, kad laukia, kol byla bus išnagrinėta, 6 segtuvai pateiktos medžiagos, teismui reiks parašyti ir nutartį su argumentais.

„Bylą nagrinėja ne trijų teisėjų kolegija, o tik vienas teisėjas, todėl kyla klausimas, ar viskas bus atlikta kokybiškai“, - sakė S. Juzukonis.

Naujų duomenų nepateikė

Ketvirtadienį L. Baltrūno advokatai prašė prokuratūros susipažinti su byla, ar buvo pateikta nauja informacija, tačiau gavo atsakymą, kad nieko naujo nėra.

„Skunde, mano požiūriu, pateikti argumentai susiję su tuo, kad jiems ikiteisminio tyrimo metu nepavyko surasti dingusio Aivaro Kilkaus ir, kad galimai išėjęs L. Baltrūnas trukdys toliau vykdyti paiešką, nes jis bus grįžęs į savo gyvenamąją vietą, kur, tyrimo duomenimis, galimai yra kūnas (aut. past. – Aivaro Kilkaus). Tai va tokie argumentai. Nieko naujo nėra“, - teigė advokatas.

S. Juzukonis DELFI sakė, kad L. Baltrūnas, pagal prokuroro įrašą, trukdys procesui, nes yra klubo prezidentas ir darys įtaką kitiems.

Nutartis bus atsiųsta paštu

Pasak S. Juzukonio, Vilniaus apygardos teismo sprendimas bus paskelbtas 14 val., tačiau jis bus atsiųstas visiems paštu, nei advokatai, nei prokuroras nevyks į teismą. Sprendimas bus atsiųstas jiems paštu.

DELFI primena, kad baikeris A. Kilkus dingo pernai – prieš keturis mėnesius, spalio 15 dieną, apie 17 val., motociklu išvyko iš namų Vilniuje ir negrįžo, jo buvimo vieta nėra žinoma. Skelbta, kad spalio 15-osios popietę vyras galėjo būti pastebėtas Trakuose, Trakų rajone ar Senojoje Varėnoje.