„Galvoju, kad mes sužaidėme labai prastas rungtynes. Vyrai nesuprato šių rungtynių svarbos, dėl to esu labai nustebęs. Komanda žaidė be emocijų, be užsivedimo. Gerai, kad tęsiam kovą dėl taurės“, – lakoniškai kalbėjo Š. Jasikevičius.

„Žalgiriui“ priklausantis, bet šį sezoną „Šiauliams“ paskolintas Laurynas Birutis dominavo po kauniečių krepšiais.

20-metis vidurio puolėjas rungtynėse pelnė 35 taškus, atkovojo 11 kamuolių bei surinko net 40 naudingumo balų. Anot žalgiriečių stratego, leisti taip siautėti jaunajam talentui nebuvo galima.

„Jis žaidžia gerą sezoną, tobulėja, malonu dėl jo, bet šitaip leisti jam siautėti – negalima. Laurynas gali gali žaisti ir aukštesniame lygyje ir jis tai įrodė. Malonu, kad tai mūsų žaidėjas, smagu, kad jis tobulėja. Kad taip tik toliau“, – priešininkų krepšininką gyrė Š. Jasikevičius.

Antradienį Klaipėdos „Neptūnas“ netikėtai nusileido Alytaus „Dzūkijos“ komandai ir baigė savo pasirodymą SIL-Karaliaus Mindaugo taurės varžybose. Anot Š. Jasikevičiaus, jei „Žalgiris“ nepradės vertinti rungtynių svarbos, tokia pat lemtis gali ištikti ir Kauno komandą.

„Negaliu sakyt, kad nenustebino, bet čia taurės rungtynės, kurios turi savitą specifiką. Šiandien ir mus galėjo nustebinti. Jei nepakeisime savo mentaliteto, šeštadienį mus tikrai nustebins“, – teigė kauniečių strategas.

Lietuvos čempionams kol kas negali padėti sveikatos problemų turintis Beno Udrihas. Pasak Š. Jasikevičiaus visa dar nėra aišku, kada slovėnas grįš į rikiuotę.

„Jis vis dar jaučia kojos skausmus, todėl apie dėl jo sugrįžimo į aikštę spręsime tik prieš pat šeštadienio rungtynes“, – sakė „Žalgirio“ treneris.

Antanas Sireikos komentaras:

„Taurės varžybose yra tik vienos rungtynės, jose laimint eini tolyn, pralaimi – niekas neatsimena. Vyrai suprato, kad kartais tokiose rungtynėse reikia rizikuoti, kovoti iki pat galo. Džiaugiuosi dėl Lauryno žaidimo. Jis gerai dirba treniruotėse, patobulėjo. Žaidėme su aukščiausio lygio komanda, todėl kiekviena klaida ar neatsakingas veiksmas mus baudė“, - kalbėjo Šiaulių komandos strategas.

Pasak A. Sireikos iki pergalės trūko labai mažai, tačiau abejonės ir klaidos skandino komandą.

„Kiekviena klaida ar neatsakingas veiksmas mums brangiai kainavo. Reikėjo mažiau klysti ir mažiau abejoti. Buvo situacijų, kai Zeisloftas dvejojo, kitą kartą Wrightas nežaidė nugara į krepšį, kai tikrai galėjo tai daryti. Tai tokios klaidelės ir lėmė pralaimėjimą“, - sakė „Šiaulių“ vairininkas.

Kalbėdamas apie L .Biručio žaidimą A. Sireika vylėsi, kad ir kitą sezoną pavyks pasiskolinti galingai rungtyniaujantį jaunąjį talentą.

„Prieš kelis mėnesius sakiau, kad jei „Žalgiris“ mumis patikės ir paliks dar sezonui, jis tikrai žais dar geriau. Laurynas darbštus ir imlus vaikinas. Labai džiaugiuosi dėl jo žaidimo“, - kalbėjo A. Sireika.

Vasario 17 dieną Klaipėdoje vyksiančiame SIL-Karaliaus Mindaugo taurės pusfinalyje „Žalgiris“ susitiks su Panevėžio „Lietkabeliu“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)