2019 metų Senojo žemyno čempionato atrankos rungtynėse Miškolce lietuvės rezultatu 76:78 (25:24, 15:21, 19:16, 17:17) krito prieš Vengrijos ekipą ir anksčiau laiko prarado galimybes patekti į finalinį etapą.

Po pralaimėjimo 70:73 pirmose tarpusavio rungtynėse Kėdainiuose lietuvėms buvo būtinas revanšas bent 4 taškų skirtumu. Likus 4 min. iki permainingos dvikovos pabaigos, jos pirmavo 5 taškais, bet galiausiai liko be jokios pergalės.

Ne itin sėkmingai pradėjusi rungtynes, Manto Šerniaus treniruojama komanda 7-ą min. atsiliko 12:17. Tempiama lyderių – kapitonės Gintarės Petronytės ir geriausios dvejų pastarųjų metų šalies krepšininkės Kamilės Nacickaitės – rinktinė spurtavo ir laimėjo pirmą kėlinį 25:24.

Maždaug tūkstančio sirgalių palaikomos šeimininkės vėl ėmė lenkti svarstykles į savo pusę ir buvo atitrūkusios 8 taškų skirtumu. Nors lietuvių gynyba aižėjo, kitoje aikštės pusėje svarų žodį tariusi Giedrė Labuckienė neleido varžovėms pavojingai nutolti – po dviejų ketvirčių rezultatas buvo 40:45.

Po pertraukos viešnių reikalai vis labiau šlijo. Lietuvos ekipos puolimas sustojo, pasipylė klaidos, o kėliniui įpusėjus vengrės jau pirmavo 60:44.

Bet trys iš eilės Vengrijos rinktinės žaidėjų techninės pražangos leido priartėti, o K. Nacickaitės ir Monikos Grigalauskytės tritaškiai panaikino beveik visą deficitą – prieš lemiamą mačo atkarpą rezultatas buvo 59:61.

Nepaisant dar dviejų techninių pražangų, kuriomis šįsyk už vaidybą buvo nubaustos jau lietuvės, ketvirto kėlinio pradžioje pastarosios išlygino santykį, o 33-ią min. po krepšiu nėrusi Santa Okockytė išvedė į priekį saviškes – 66:64.

Užvirė kova taškas į tašką, skirtumas nuolat balansavo ties lemtinga 3 taškų riba.

Pabaiga buvo dramatiška: likus minutei vengrės išlygino rezultatą, bet G. Petronytė įsigudrino perimti kamuolį iš varžovės ir nurūkti į kontrataką, kurią vidurio puolėja užbaigė metimu iš po krepšio.

Kitoje atakoje Bernadett Hatar atsakė taikliu dvitaškiu – 76:76. Likus 16 sek. lietuvės prarado kamuolį, o vengrės išsiveržė į priekį.

Aikštėje užvirė chaosas, o kamuolį netikėtai sučiupusi Mantė Kvedaravičiūtė galėjo išplėšti pratęsimą, bet jos metimas paskutinę sekundę skriejo pro šoną – Vengrijos ekipa šventė pergalę 78:76.

Lietuvės laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių 40:26, bet pataikė vos 3 iš 15 tritaškių (20 proc.) ir suklydo net 19 kartų.

Lietuva: Kamilė Nacickaitė ir Gintarė Petronytė (8 atk. kam.) – po 20, Giedrė Labuckienė 12, Santa Okockytė ir Monika Grigalauskytė – po 7, Eglė Šulčiūtė ir Mantė Kvedaravičiutė – po 4, Laura Juškaitė 2.

Vengrija: Bernadett Hatar 20, Krisztina Raksanyi 18, Agnes Studer 14.

FIBA moterų rinktinių reitinge Lietuva užima 29-ą vietą, Vengrija žengia 50-a.

Likus dviems turams iki atrankos varžybų finišo vienintelę pergalę savo sąskaitoje turinčios M. Šerniaus auklėtinės C grupėje nebepakils aukščiau trečios vietos.

Kitose pogrupio rungtynėse trečiadienį lyderė Rusija savoje aikštėje 148:35 suniokojo autsaiderę Albanijos komandą.

C grupės varžybas praėjusį lapkritį lietuvės pradėjo namuose 70:73 nusileisdamos Vengrijai ir išvykoje 62:64 apmaudžiai pralaimėdamos Rusijai. Praėjusį šeštadienį M. Šerniaus auklėtinės 119:61 sutriuškino albanes.

Atrankos varžybos baigsis ateinantį lapkritį. Lietuvos ekipa namuose priims ruses ir albanes.

Į 2019 metų Europos moterų krepšinio čempionatą pateks visų aštuonių grupių nugalėtojos ir šešios geriausios antrąsias vietas užimsiančios rinktinės. Jos prisijungs prie pirmenybių šeimininkių Serbijos ir Latvijos komandų.

Primename, kad lietuvės jau praleido praėjusių metų Europos čempionatą. Į pirmenybių finalinį etapą Lietuvos rinktinė tuomet nesugebėjo patekti po 14 metų pertraukos. Jos taip pat nebus ir ateinantį rugsėjį Ispanijoje vyksiančiame pasaulio čempionate.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (66)