Kitame pusfinalyje žais Kauno „Žalgiris“ ir Panevėžio „Lietkabelis“.

Karaliaus Mindaugo taurės finalo ketverto turnyras vyks vasario 17-18 dienomis Klaipėdos „Švyturio“ arenoje.

Po įspūdingos pergalės prieš Kauno „Žalgirį“ į šią dvikovą stoję „Lietuvos ryto“ krepšininkai Beno Magdeno dėka šovė į priekį 7:0 ir diktavo savo sąlygas iki antrojo kėlinio vidurio. Tuomet Rimo Kurtinaičio auklėtiniai pirmavo 16 taškų persvara – 29:13.

Kennetho Gaineso vedami svečiai tuomet surengė spurtą 17:2 ir išlygino žaidimą. Tik paskutinėmis antrojo kėlinio akimirkomis vilniečiams pavyko išsaugoti nedidelį pranašumą 37:32.

Po didžiosios pertraukos mėginančius atsiplėšti „Lietuvos ryto“ krepšininkus „Juventus“ pavaišino trim tritaškiais iš eilės ir persvėrė rezultatą savo naudai – 43:41.

Užvirusioje atkaklioje kovoje taškas į tašką Utenos ekipoje „žibėjo“ Mindaugas Kupšas. „Juventus“ aukštaūgis per trečiąjį kėlinį pelnė 14 taškų ir svečiai pirmavo 57:54.

Ketvirtas ketvirtis buvo tarsi ant svarstyklių – pranašumą turėjo tai viena, tai kita komanda. Pabaigoje „Juventus“ žaidė tvirčiau ir jei ne įspūdingai pelnyti 6 iš eilės Chriso Kramerio taškai, išlyginę rezultatą 77:77, aikštę vilniečiai būtų palikę nuleistomis galvomis.

8 sek. atakai turėję uteniškiai progos neišnaudojo – Anthony Irelando metimas iš vidutinio nuotolio buvo netaiklus.

Nervingame pratęsime kova vyko taškas į tašką. Įpusėjus paskutinei minutei komandos griebėsi pražangų taktikos. Po perimto kamuolio Ch. Krameris griuvo po krepšiu ir negalėjo tęsti rungtynių dėl traumos.

Likus žaisti 11,9 sek. J. Baronas pataikė abu baudų metimus vietoje negalinčio žaisti Ch. Kramerio.

Paskutinę „Juventus“ ataką sužlugdė A. Irelandas – varydamas kamuolį jis pažeidė dvigubo varymo taisyklę. Pabaigoje dar du taškus nuo baudų metimo linijos pridėjo L. Mavrokefalidis ir „Lietuvos rytas“ dramatiškai triumfavo 91:88.

„Lietuvos rytas“: Benas Magdenas 18 (3/5 dvitaškiai, 4/9 tritaškiai), Chrisas Krameris 15 (6/7 dvitaškiai, 0/3 tritaškiai, 3/4 baudos, 7 rez.p.), Loukas Mavrokefalidis (5 atk.k., 5 rez.p.) ir Rokas Giedraitis (6 atk.k.) po 13, Martynas Echodas 12 (6 atk.k.), Artūras Jomantas 8, Mindaugas Girdžiūnas ir Jamesas Baronas po 5, Egidijus Mockevičius 2.

Juventus“: Mindaugas Kupšas 22 (8/10 dvitaškiai, 6/8 baudos), Kennethas Gainesas 21 (4/6 dvitaškiai, 2/3 tritaškiai, 7/9 baudos), Dovydas Bičkauskis 18 (11 atk.k., 5 rez.p.), Karolis Guščikas 9, Laronas Dendy 8, Anthony Irelandas 7 (6 atk.k., 9 rez.p.), Arvydas Šikšnius 3, Simas Buterlevičius, Jermaine'as Flowersas ir Maksymas Kornijenko po 0.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (293)